Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ

...
Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ
Коментари Харесай

Предстои ново разглеждане на инвестиционно предложение за добив на газ с възложител Русгеоком БГ ЕАД

Предстои ново разглеждане на капиталово предложение за рандеман на газ с възложител " Русгеоком БГ “ ЕАД, оповестиха за Varna24.bg от РИОСВ-Варна.

С решение на Върховния административен съд от 05.07.2022 година е оставено в действие решението на Административен съд Варна, с което е анулирано Решение №ВА-1/2018 година от 01.02.2018 година на Директора на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Варна за капиталово предложение " Разработване и асимилиране на находище " Спасово " в блок " Добрич ", включващо четири сектора: " Рогозина ", " Чернооково ", " Калина " и " Рогозина изток " за изследване и рандеман на природен газ на територията на област Добрич ". То е с възложител " Русгеоком БГ " ЕАД, София.

С това решение преписката се връща за ново изговаряне от способния орган – Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна. В осъществяване на влезлия в действие правосъден акт следва осъществяване на административна процедура според претекстовете, изложени от Административен съд Варна.

Инвестиционното предложение може да бъде осъществено само след осъществяване и привършване с позитивно решение на процедурите по оценка въздействието върху околната среда и издаване на краен административен акт от екоинспекцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР