Предстои новият парламентарен сезон. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

...
Предстои новият парламентарен сезон. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Коланите в автобусите ще станат задължителни

Предстои новият парламентарен сезон. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се надява да се работи по политики, а не на база на персонални нападки. 

" Ще чуем и посланията, които ще насочат ръководителите на парламентарните групи. Моите рекомендации и очаквания са да работим за хората, да бъдем диалогични и поредни. На първо място е Законът за придвижване по пътищата, който на 4 септември ще бъде в комисия, на 5-ти ще го гледаме в зала. В него ще бъде заложено наложителното слагане на колани в рейсовете. Следват обществените закони, които министерството и работната група подготвяха през август. Законът за хората с увреждания е нов, в този момент има 30-дневно разискване, междуведомствено координиране и се надявам до края на септември да е в Народното събрание. Законът за обществените услуги също се работи, чакаме го през ноември. Ще осигурим бързо взаимоотношение и прекосяването на законите през Народното събрание. Не можем да минем и без Закона за бюджета – най-важният за страната. Както и за административната промяна, където 100 нормативни документа към този момент са модифицирани “, сподели Цвета Караянчева, която взе участие в ХІ Лятна академия на М ГЕРБ във Варна. 

Председателят на Народното събрание е на мнение, че след трагичната злополука със 17 починали край Своге, специалистите имат последната дума. 

" Далеч съм от мисълта да съм експерт по всичко. Което се предложи, ще бъде разисквано в къс порядък. Нямаме несъгласие в тази тенденция, видяхте по какъв начин реагирах за изключителното съвещание “, приключи Цвета Караянчева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР