Предстои местният парламент да гласува предложението Въздушните линейки, които ще

...
Предстои местният парламент да гласува предложението Въздушните линейки, които ще
Коментари Харесай

Въздушните линейки ще излитат от парк „Езеро“ в Бургас

Предстои локалният парламент да гласоподава предлагането

Въздушните коли за спешна помощ, които ще транспортират незабавни пациенти от и за Бургас, ще изхвърчат от парк „ Езеро “.

Кметът Димитър Николов предлага хеликопертната площадка да бъде построена точно в парка, наоколо до пешеходната пътека против бензиностанция „ Шел “.

Той е внесъл докладната бележка в Общинския съвет, която ще бъде прегледана на идната сесия в края на месеца. 

Теренът е определен неслучайно – има бърз достъп през „ Зорница “ до болничното заведение.

„ Междуведомствена комисия, включваща представители на Министерство на здравеопазването, Министерство на превоза и Община Бургас извърши оглед на място по препоръчаните терени в региона на УМБАЛ Бургас. Като най-подходящ терен за създаване на хеликоптерна площадка, с оглед застраховане на методите за политане и кацане, съществуващо застрояване, налична едроразмерна растителност и транспортна и инфраструктурна обезпеченост е определено мястото “, се показва в докладната бележка.

Местоположението обезпечава оптималната сигурност при политане и кацане на хеликоптери, комфортен достъп на колите на незабавна здравна помощ и бърз достъп до УМБАЛ-Бургас по съществуващата улична мрежа на ж.к. “Зорница “.

Локацията е отдалечена от съществуващи здания и е съобразена с наличната едроразмерна растителност и паркова инфраструктура, като обезпечава опция за бързо и дейно превозване на пациенти при пораждане на незабавна нужда.

След координиране на местоположението от Общински съвет Бургас Министерство на здравеопазването ще разпореди в детайли изследване на терена и планиране на площадката.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР