Предстои месец, в който динамиката на атмосферните процеси на Балканския

...
Предстои месец, в който динамиката на атмосферните процеси на Балканския
Коментари Харесай

Синоптик огласи кога и къде ще вали сняг след броени дни в България

Предстои месец, в който динамичността на атмосферните процеси на Балканския полуостров ще е доста огромна. Ще има огромна периодичност на циклоните. Това съобщи в ефира на Нова телевизия синоптикът на Национален институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.

"На множеството места нормите на преваляванията са от 40 до 60 л. кв/м, само че тук-там ще стигат и до 80 л. кв/м. ", съобщи той.

"Средномесечните температури ще са към или над климатичните правила. Това се дължи на циклоните, които ще се появяват на Балканите през месец декември ", сподели синоптикът.

"През интервала 3-5 декември вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще стартира да нахлува доста леден въздух в страната. Ще се настани въздушна маса с температури от порядъка до минус 4 - минус 8 градуса. Очаква се още на 3-и декември дъждът да премине в сняг на високите полета ", сподели Стоев.

"Заради огромната динамичност и прекосяването на нов циклон към 8 декември, времето ще се затопли много бързо, а снегът няма да се задържи и стопи ", съобщи специалистът.

"Към 13-и - 15-и декември отново ще нахлуе по-студен въздух и дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. Веднага след захлаждането обаче отново следва бързо покачване на температурите ", сподели още той.

"Антициклонален вид време се чака да доминира през третото десетдневие ", поде Стоев, само че предизвести, че към момента е много рано да се каже.

:Предстои ни доста динамичен месец с температури към и над нормата. Ще има температури до 10 - 15 градуса, само че може да се чакат и такива до минус 15 градуса заран ", приключи обобщавайки синоптикът.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР