Предстои мъглив януарски ден. Видимостта ще е ограничена от мъгли

...
Предстои мъглив януарски ден. Видимостта ще е ограничена от мъгли
Коментари Харесай

Очакват се гъсти мъгли и замърсен въздух

Предстои мъгляв януарски ден. Видимостта ще е лимитирана от мъгли и ниска облачност съвсем през целия ден в равнинните региони на страната. По-късно след обяд на изток ще се появи вятър, с който гъстите мъгли ще се вдигнат, само че ще остане облачно със слаби преръмявания.



Температурите денем ще се задържат ниски в регионите с мъгла – сред 1 и 6 градуса. В останалата част на страната – Централна Северна България, Предбалкана - ще е слънчево с температури сред 8 и 13 градуса. В планините ще е безшумно, слънчево и по-топло от равнините. Температурите – в интервала от 3 градуса по високото до 9-10 градуса в ниското. Времето ще е чудесно за ски спортове в зимните курорти в Югозападна България.

Заради неналичието на вятър и мъглите въздухът в страната продължава да е нечист. Над 10 са станциите, които рано тази заран регистрират централизация на фините прахови частици над нормите. Най-тежко се диша във Видин, Русе, Горна Оряховица, София и Варна. В Перник през нощта още веднъж има висока централизация на серен диоксид. В 21 часа нощес цената е била 644 микрограма на пространствен метър (при оптималната среднозасова норма 350).



В петък ще усетим захлаждане, което ще продължи през почивните дни и при започване на новата седмица. Условия за мъгли и ниска облачност в равнините ще има до събота. Видимостта ще се усъвършенства в неделя, само че ще е облачно. На изолирани места в Североизточна България, в Предбалкана и в планините е допустимо да прехвърчи слаб сняг. Средните дневни температури в петък и събота - към 3 градуса, от неделя до вторник - 1-2 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР