Предстои да се измени присъдата на 50-годишния Васко Колев, който

...
Предстои да се измени присъдата на 50-годишния Васко Колев, който
Коментари Харесай

Изменят присъдата на убиеца от Първомай, защото е в нарушени...

Предстои да се промени присъдата на 50-годишния Васко Колев, който закла собствен посетител в Първомай през януари предходната година. През октомври задържаният за убийството призна напълно виновността си пред окръжните магистрати. Така присъдата му бе понижена с 1/3 от 18 на 12 години отнемане от независимост. В следствие Васко не апелира наказването, само че това вършат както прокуратурата, по този начин и околните на жертвата Димитър Митев. 

Протестът ще прегледат апелативните магистрати този четвъртък. Според прокуратурата присъдата е в нарушаване на закона и е занижена непозволено, тъй като след измененията в Наказателно-процесуален кодекс през 2019 година не се позволява признание на виновността, водещо до съкращаване на наказването, когато става въпрос за съзнателно породена гибел. Очаква се Апелативният съд да промени наказването на Васко и то да се усили. 

Убийството стана на 24 против 25 януари 2022 година Васил живеел в къща в Първомай и се познавал с 33-годишната жертва около съседката си. На 24 януари килърът, дружно с негов другар, умрелият и дамата ходили до околните села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в Първомай. Тогава отишли в къщата на 50-годишния Васил. Там той и жертвата използвали доста алкохол. Между двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл госта си „ сводник “.  Той от своя страна се ядосал и го блъснал два пъти с пестник. Васил решил да му отмъсти и го пробол с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. Двамата излезли отвън къщата. Там гостът паднал на земята, а Васил го откарал в болничното заведение.  Няколко часа по-късно потърпевшият умрял от пострадванията. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР