Представят първата въздушна линейка. В петък първата въздушна линейка ще

...
Представят първата въздушна линейка. В петък първата въздушна линейка ще
Коментари Харесай

Представят първата въздушна линейка

Представят първата въздушна кола за спешна помощ. В петък първата въздушна кола за спешна помощ ще бъде публично показана от премиера Николай Денков, транспортния и здравния министър.mЛетателната машина кацна през вчерашния ден у нас.

Тя беше пилотирана от италиански екип

Очаква се още този месец да стартират и първите действителни наряди с въздушната кола за спешна помощ. Първоначално ще може да се включва в избавителни задачи единствено в светлата част на денонощието.

През юни в страната ни ще дойде и вторият медицински хеликоптер. А доникъде на 2026 година всяко кътче на страната ще бъде покрито от най-малко две летателни машини, тъй че да се съблюдава правилото за така наречен „ златен час ”.

 

напомня, че до края на 2026 година страната ни ще разполага с 6 медицински хеликоптера. Базите им са избрани по този начин, че всяка част на страната да бъде покрита от най-малко два медицински хеликоптера, означи министър-председателят.

„ Да не пропущаме същинските герои – летците, които ще ръководят хеликоптерите, и лекарите, които ще избавят пациентите. Искам да отбележа напъните на екипите на министър Георги Гвоздейков и министър Христо Хинков, за това, че съумяха в точния момент да реализират тези резултати, тъй че в най-близко време хеликоптерите да стартират своята работа и да избавят хората в България “, добави той.

В системата за незабавна помощ по въздух се чакат да работят общо 36 водачи и 14 инженери. На борда на машината ще има и медицински лица, които към този момент минават съответните образования. През февруари се чака машината към този момент да взе участие в действителни избавителни задачи.

Очаква се в страната ни да има летателни площадки в 20 лечебни заведения. Първата лицензирана площадка е в столичната болница „ Света Анна “. Останалите се построяват поетапно.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР