Представянето на зелен сертификат за COVID-19 може да стане задължително

...
Представянето на зелен сертификат за COVID-19 може да стане задължително
Коментари Харесай

И Румъния обмисля зелен сертификат за достъп до ресторанти, молове и сватби

Представянето на " зелен документ " за COVID-19 може да стане наложително в Румъния за влизане в заведения за хранене, кина, молове, кафенета или за наличие на сватби и кръщенета в обитаемоте места със заболеваемост над 3 на 1000 поданици, твърди в. " Евениментул зилей ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Вместо да затваряме някои заведения, концепцията е да се влиза в тези заведения въз основата на въпросния документ. Това е мярка за ограничение на икономическия резултат на пандемията. Разбира се, има и други случаи, като организирането на конференции, конгреси, за избрани закрити пространства и така нататък ", показва ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат в изявление за телевизия Диджи24.

Той прибавя, че е елементарно да се ревизира дали едно лице е имунизирано, тествано или е минало през заболяването, защото към този момент съществува приложение, което може да прочете QR-кода.

" Има приложение, което се изтегля от интернет и разрешава посредством телефона да провериш документа на едно лице, без да съхраняваш данните на лицето ", изяснява той.

По думите му редица европейски страни към този момент употребяват това решение, с цел да избегнат цялостно затваряне на някои стопански действия.

" За да се случи това нещо, са нужни законови правила, които да разрешат потреблението на " зеления документ " в Румъния ", прибавя той.

Арафат означи, че в зоните, където заболеваемостта надвишава 3 на 1000 поданици, е " доста евентуално " присъединяване в сватби, кръщенета и други сходни събития да се позволява въз основата на " зеления документ ".

Вчера Румъния записва 4004 нови случая на COVID-19 при направени 44 608 теста. Най-висока заболеваемост за последните 14 дни е регистрирана в северния окръг Сату Маре - 2,71 на 1000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР