Представянето на така очаквания план за икономическо възстановяване на Европа

...
Представянето на така очаквания план за икономическо възстановяване на Европа
Коментари Харесай

Планът на ЕС за възстановяване отложен заради сблъсък на визии

Представянето на по този начин упования проект за икономическо възобновяване на Европа е отсрочено за края на месеца , защото представители на Европейски Съюз не съумяват да прекратят конфликта на визии сред страните членки.

Днес европейски източници обявиха пред Агенция Франс Прес, че проектът ще бъде показан не по-рано от 27 или 28 май, което значи няколко седмици забавяне, откакто първичният проект на Брюксел беше за 6 май.
 Урсула фон дер Лайен се извинява на Италия за бездействието на Европейски Съюз за ковид
Урсула фон дер Лайен се извинява на Италия за бездействието на Европейски Съюз за ковид

Европейският бюджет " ще бъде транспортен съд майка на възобновяване " за Европейски Съюз

Евролидерите сложиха задача на Европейската комисия да изготви проект, който да изглади несъгласията сред спестовните северни страни и южните страни членки, които обезверено се нуждаят от пари.

Пандемията от ковид тласна европейската стопанска система към най-дълбоката криза в историята на Общността, като има дребна вяра за бързо възстановяване на обстановката, защото ограничаващите ограничения са отчасти анулирани.

Националните държавни управления отпуснаха големи финансови пакети за стимулиране на стопанската система , само че огневата мощност е доста по-голяма на страни като Германия спрямо тежко задлъжнели страни като Испания, Италия или Гърция.
 Урсула фон дер Лайен прикани Европейски Съюз да одобри проект
Урсула фон дер Лайен прикани Европейски Съюз да одобри проект " Маршал "

Шефът на Комисията също счита, че евробюджетът е средство за подсилване на солидарността сред страните членки

Вчера ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред евродепутатите, че работи върху " упорит проект " макар съмненията, че страните членки няма да й дават принадлежности , с цел да го направи.

Намерението на Комисията е да употребява евробюджета на Европейски Съюз като основа за набиране на 1 трилион евро за подкрепяне на стопанските системи. Фон дер Лайен не разкри съответни цифри, само че означи, че проектът ще бъде обвързван с бюджета на Европейски Съюз и ще бъде отчасти финансиран от Комисията посредством заеми от финансовите пазари. Тази част от проекта ще срещне твърдата съпротива на Холандия и други " спестовни " страни, които не желаят да се разшири властта на Брюксел да взема заеми.

Щом бъде показан, проектът на Комисията би трябвало да бъде утвърден от евролидерите и Европейския парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР