Представянето на изисканата изложба Dangerous Beauty /Revisited/ в Бургас се

...
Представянето на изисканата изложба Dangerous Beauty /Revisited/ в Бургас се
Коментари Харесай

Известният меценат и куратор Стефан Стоянов представи най-мащабната изложба за съвременно изкуство в Бургас

Представянето на изисканата галерия " Dangerous Beauty " /Revisited/ в Бургас се трансформира в пърформанс-спектакъл. Експозицията е ситуирана в двете изложбени зали на Центъра за модерно изкуство и библиотека, на ет.0 и ет.4, и показва творби на 31 световноизвестни творци-жени, измежду които са и 10 българки.

Изложбата ще бъде " жива " и непрестанно ще се трансформира, обновява и размества. Предвидено е да се разпилян произведения в коридорите, а също и в отдел " Изкуство ". Това пространство ще се трансформира в една динамична културна среда и всякога ще влияе по друг метод на своите гости. Експозицията ще бъде отворена с работното време на Библиотеката /до 24.00 часа/, което я трансформира в първата в страната галерия, която разпространява изкуството до среднощ. Това стана ясно по време на конференция през днешния ден.

" В Бургас се усещам себе си, аз се влюбих в този град, по тази причина и откриването на тези две знакови изложения, на които съм куратор – " Dangerous Beauty " / " Опасна хубост " / с публично разкриване през днешния ден и " 347 Suite ", най-голямата серия от офорти на Пикасо с разкриване на 14 юли в КЦ " Морско казино ", не е инцидентно. Моята цел е да събуждам съзнанието на хората тук, да разпространя изкуството измежду младите. Пикасо е общоизвестен талант. " Dangerous Beauty " показва творбите на над 30 надарени дами и се получава същинско културно танго ", показа известният филантроп и куратор Стефан Стоянов по време на среща с медиите в морския град и акцентира поддръжката, получена от кмета на Бургас Димитър Николов.

 Изложбата, показана от Стефан Стоянов Изложбата, показана от Стефан Стоянов Източник: Община Бургас
Експозицията ще бъде открита публично през днешния ден, 12 юли, от 19.00 часа, а входът е свободен. " От тази година Община Бургас започва нов механизъм, който разшири културното наличие на събитията. Тази галерия е една от деянията, финансирани по този метод ", сподели Диана Саватева - заместник-кмет " Култура, туризъм и спорт " в община Бургас.

Сред експонираните произведения са тези на известните авторки Тамара Де Лемпика, Марина Абрамович и Айдан Салахова. На срещата участваха още Рамина Салдахан, с която Стефан Стоянов се среща на Венецианското биенале, където са изложени нейни произведения. Тя гостува за първи път в България и показа, че е въодушевена от хората и културата на Бургас.

" Темата " Опасната хубост " символизира нещо, което притегля, само че първо би трябвало да имаш храброст да му се отдадеш ", показа още Рамина Салдахан. Заедно с нея бе Вероника Михалева, 24-годишната художничка е най-младият създател, който взе участие със свои произведения в " Dangerous Beauty " (Опасна красота).

" Dangerous Beauty " /Revisited/ е галерия, формирана от дами художници. Произведенията на 31 създатели, измежду които са международно известните Тамара де Лемпика, Габриела декор Хабсбург, Марина Абрамович, Айдан Салахова, Хедър Бенет, Анжелика Кринцингер и други, както и творбите на 10 българки, ще могат да бъдат видени от бургаската аудитория в интервала от 12 юли до 31 август 2022 година Експозицията ще бъде подредена в Културно-образователен център за модерно изкуство и Библиотека, гр. Бургас. Куратор е интернационалният арт дилър Стефан Стоянов, който съставлява известни създатели като Шейха на Бахрейн Рашид ал Халифа, АйданСалакова, Зураб Церетели и други

" За първи път в България ще бъдат показани произведения на международно известни създатели като Марина Абрамович, Рамина Салдахан, Аайдан Салахова и Тамара Де Лемпика. Това са извънредно провокативни създатели, чиито творби постоянно концентрират публичния интерес. Гарантирам, че творбите на останалите участнички в експозицията ще са също толкоз любопитни, още повече че това е галерия, в която българските създатели също заемат централно място. Бургаската аудитория ще види творбите на Боряна Петрова, Росица Гецова, Миряна Тодорова, Мариела Гемишева, Искра Благоева, Ния Пушкарова и други – все надарени създатели, чието творчество заслужава да е в центъра на интернационалното изкуство това лято. Причината още веднъж да избера Бургас, с цел да покажа международното изкуство, е че скулптурите на Габриела декор Хабсбург, наследницата на последния австрийски император, които показахме пред бургаската аудитория предходната година, направиха същински възторг ", описа кураторът на DangerousBeauty (Revisited) Стефан Стоянов по време на презентацията на другите създатели и създатели в пространствата на Центъра.

Чрез видео съоръжения, фотоси, статуи, живописни платна експозицията DangerousBeauty /Revisited/ ще покаже по какъв начин дамата създател може да манипулира и съблазнява, да се заиграва с публичните настройки и да употребява силата на феминизма, с цел да реализира задачите си. Жените -творци са спокойни и обрани, само че грациозно и поетично захвърлят оковите като в същото време не разрешават борбите им да бъдат премълчавани. Те творят основно посредством своето минало, с цел да покажат с лекост бъдещето и са признателни за напредъка на феминизма, като с подготвеност актуализират неговата образност.
Изложбата DangerousBeauty /Revisited/, проведена от PublicArtFoundationи ArtAgency се стреми да се сдобри с непримиримото като отхвърля черното и бялото, и увековечава сивото, което в действителност е разковничето на пълноцветния живот.

Артисти:
Айдан Салахова (
Алмагюл Менлибаева(
Ангелика Кринзингер (
Боряна Петкова ()
Боряна Роса -
Кармен Калво ()
Сесилия Глазман (
Даниела Костова ()
Габриела декор Хабсбург (
Хедър Бенет (
Хода Тавакол (
Ида Таубе (
Искра Благоева ()
Ив Тошайн (
Ивана Ивкович (
Якоб Лена Кнебл (,​​
Калин Серапионов ()
Леонора де Брос (
Мариела Гемишева (
Марина Абрамович (
Марта Трифонова
Миряна Тодорова (
Ния Пушкарова (
Рамина Саадаткхан (
Росица Гецова -
Сама Алшаиби -
Сара Абасиан- ​​
Стефка Георгиева
Тамара де Лемпика -
Трине Лине Недреас (
Вм НОТСЕЙФ -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР