Представяме ви един интересен руски психолог с 30-годишен стаж, който

...
Представяме ви един интересен руски психолог с 30-годишен стаж, който
Коментари Харесай

Руският топ-психолог Михаил Лабковский съветва всички жени: Спазвайте тези правила, за да имате здраво семейство

Представяме ви един забавен съветски психолог с 30-годишен стаж, който не се тормози да назова нещата с същинските им имена. Михаил Лабковский изцяло опровергава модерните от няколко години насам теории по какъв начин да накараш мъжа да се усеща добре, да те носи на ръце, да те обгрижва и да се държи с теб като с принцеса. Според него когато дамата се слага пред мъжа като слаба и подвластна, въобще не си оказва помощ, а в противен случай. Често дамите стигат до задънена улица във връзката си, тъй като следват шаблони и не осъзнават, че с постъпките си въздействат отрицателно на характера на мъжа и държанието му. Ето и петте най-чести вида неверни държания, които позволяваме в фамилните връзки:

1. Искам да се наспя!
Да стартираме със следната обстановка: в фамилията се ражда дете. След първите дни, когато възторгът и шокът са се уталожили, мъжът споделя на жена си: „ Скъпа, би трябвало да ставам рано за работа, желая да се наспя. “ В 90 % от случаите, дамата приема това като обвързване и прави всичко допустимо, детето да не пречи на личния си татко да спи. В някои случаи, даже се изолира с него в обособена стая, с цел да има таткото естествен сън. Логиката й е елементарна – той храни фамилията, би трябвало да си почине. Като че ли, когато мъжът тръгне за работа, дамата ще легне да спи, с цел да се възвърне след безсънната нощ. Да, а в почивните дни таткото също не трябва да бъде неспокоен, той би трябвало да си почине, тъй като е работил цяла седмица! А в случай че изяви предпочитание да излезе да разноски бебето с количката е напряко воин. Нищо, че младата майка е правила двуразови разходки всеки божи ден.
Един миг! Това не е нейното персонално, а тяхното общо дете!
В тази обстановка дамата сама си е отговорна, тъй като по всевъзможен вероятен метод я поддържа. Грешката й е освен, че се претрупва, само че и унищожава фамилната целокупност (формира се диаспора „ майка-дете “, която изолира таткото). Съществено се намалява вероятността в бъдеще бащата да има близки доверителни връзки с детето си. Най-обидното е, че се губи възприятието за единение, което съществува, когато няма обособени участници в плана „ семейство “ с разпределени отговорности, а екип, който се оправя с всички провокации дружно. Често ме питат: „ А по кое време можем да оставим детето с татко му? “ Веднага откакто се приберете от родилния дом. Нахранете бебето и идете на коафьор, да се поразходите или да се срещнете с другарка. За един-два часа новороденото напълно умерено може да бъде оставено уединено с татко му. От това единствено ще има изгода.

2. Защо ти е да се връщаш на работа?
Хлапето пораства, става на 3 години, време е майка му да се върне на работа. И в този миг някои мъже вършат следния ход: „ Защо ти е да се връщаш на работа? Аз изкарвам задоволително, остани с детето. “ Наистина в доста случаи заплатата на дамата е по-ниска, тъй като тези три години, които е прекарала с детето, са я върнали обратно, спрели са кариерното й развиване и е доста евентуално, след дългата пауза, да й се наложи да стартира изначало. Много е значимо в този миг да не се поддадете на внушението. В практиката си съм срещал доста дами, които са се съгласили с мъжа си, че по този начин ще е най-добре за децата, а след 10-15 години същият този мъж си е събрал багажа и ги е напуснал. Те остават без специалност, без приходи, изгубили деловите си привички, на към 40 години, напълно безпомощни. В най-хубавия случай могат да разчитат на съответна прехрана, само че това са в действителност редки случаи.
Трябва да разберете, че предлагайки ви да останете у дома, мъжът не се грижи за вас. Грижи се за себе си. Това или е опит да ограничи обществените ви контакти от ревнивост или заради други съображения, или е метод да скрие страха си, че може да се окаже не толкоз сполучлив на фона на вашата кариера, или просто е невротик и получава наслаждение от това да ви потиска.
Всяка, наблягам, всяка жена, която стои у дома с години и са занимава единствено с семейството (изключвам все по-честите случаи на работа от вкъщи) и развъждането на деца деградира. Това е неизбежно. И в последна сметка на мъжа му става скучно и стартира да се отнася към нея снизходително, а оттова до раздялата крачката е единствено една. И забележете, изначално мъжът за нищо не е упорствал, дамата с наслада е прегърнала концепцията да си остане у дома, тъй като за всички по този начин ще е най-добре. Дали?

3. Много е скъпо!
Друг аспект: дамите постоянно се оплакват, че мъжете в последно време не са изключително великодушни – за всеки пожелан лев би трябвало да обясняваш за какво ти е, непрестанно се оплакват от високите цени, не им се излиза да вечерят на открито, тъй като това са разноски, даже да им е по опциите. Как се случва нормално – мъжът произнася фразата: „ О, тук е доста скъпо! “, на което дамата незабавно откликва – „ Добре да потърсим по-евтино място. “ Край. Загуби. Правилният отговор е: „ Скъпо, само че пък несъмнено е вкусно, хайде да опитаме! “ Разбира се, съществува и другата прекаленост – непрестанно да се изискват дарове. Това също не трябва да се позволява.

4. Аз сама!
Четвъртият вид женско държание, с което се „ скапват “ мъже, може да бъде разказан с фразата „ аз сама “. „ Аз сама ще измия “; „ аз сама ще подготвя “; „ аз сама ще сложа детето да спи “; „ върви, не ми се пречкай “; „ ти си почивай “. Много скоро мъжът привиква с това „ аз сама “ и с обстоятелството, че никой не желае помощта му и се отдръпва на дивана без никакви скрупули. Той си е предложил услугите, споделили са му „ няма потребност “. Всичко е тъкмо.
В последна сметка всичко се свежда до това, за което приказвам на всяка своя лекция: не би трябвало да търпиш, не би трябвало да поставяш себе си по-ниско от мъжа си, не би трябвало да отстъпваш. Ако ти е нужна помощ – кажи, в случай че те нервира държанието му – кажи. Веднъж! Любящият мъж ще те чуе, ще промени държанието си, равнодушният ще продължи все едно нищо не се е случило. Но това има и противоположна страна: ти би трябвало да решиш ще се примириш ли с тези негови особености. Ако го приемаш, не му натяквай и не пили мозъка му при всеки мотив. Ако не го приемаш – напусни го и пощади своите и неговите нерви.

5. И последно предписание: не изяснявайте връзките си пред очевидци.
Пред останалите вие сте екип, който се поддържа един различен. Отношенията се обясняват уединено. И в никакъв случай не осъждайте индивида – осъждайте постъпката, дейностите му. „ Ти не ми помагаш задоволително. “ – да. „ Ти си ленив. “ – не. Още по-губещо е да го сравнявате с различен. Ако сътрудника Иван е станал началник, а вашият мъж не, значи просто не желае или не може да бъде подобен. Искате мъж на позиция? Ами търсете, има и свободни такива, въпреки да не са доста. Но не позволявайте да съпоставят и вас. Той избира стройна русокоска, а вие сте обилна брюнетка? Свободен е да я търси. Всеки човек е скъп с комплекса от качества, които има, неуместно е да приемаш характера, отричайки външността и противоположното. Не бива да унижаваме индивида поради това, че не подхожда на идеала в главата ни.

За създателя:
Михаил Лабковский е психолог с 30-годишен стаж. Последните 20 години е и водещ на телевизионни и радиопредавания, в които съветва в ефир. Започва да учи логика на психиката в Москва, с цел да реши личните си проблеми, само че в следствие открива, че това е активност, с която би желал да се занимава съществено. Известно време живее и работи в Израел. Там съветва двойки, които са развеждат – посредник при договарянията за делба на имуществото и децата. Няколко години е психолог в Йерусалим, където контактува с младежи с проблематично държание. В Москва има лична процедура, организира самостоятелни, фамилни и групови лечения.
Инфо: mamaninja.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР