Представителят на Великобритания Джош Кър влезе в заглавията в ден

...
Представителят на Великобритания Джош Кър влезе в заглавията в ден
Коментари Харесай

Британец шокира Ингебритсен на 1500 м, Вархолм над всички на 400 м с препятствия

Представителят на Англия Джош Кър влезе в заглавията в ден пети от Световното състезание по лека атлетика в Будапеща, откакто изненада Якоб Ингебритсен от Норвегия за златото в дисциплината 1500 м за мъже.


Ингебритсен бе тежък любимец за купата и поведе рано-рано, само че 22-годишният скандинавец нямаше сили да удържи Кър, който натисна в заключителната обиколка, преди да се поздрави с успеха и да донесе втори златен орден на Англия от шампионата. Времето на Кър от 3:29.38 бе най-хубаво за сезона. С бронза се окичи норвежецът Нарве Гилйе Нордос.

„ От дълго време чаках този миг. Чувството е неописуемо. Толкова съм горделив със себе си. Горд съм от моя екип и фамилията ми, без които нямаше да бъда тук. Не считам, че направих най-хубавото си съревнование. Просто вложих всичките си 16 години в този спорт в последните 200 м и не се отхвърлих до самия край “, сподели щастливият победител Кър.

Докато имаше отчаяние за Ингебритсен, Карстен Вархолм донесе наслада на норвежките почитатели във финала на 400 м с трудности. 27-годишният спортист бе любимец за купата и оправда упованията, оставяйки зад себе си на почетната стълбичка Кайрън МакМатър от Британските Вирджински острови и Рей Бенджамин от Съединени американски щати надлежно втори и трети.


В женския край на 400 м, Марилейди Паулино стигна до безапелационен триумф с време от 48.76 сек, финиширайки на съвсем секунда пред сребърната Наталия Качмарек от Полша. Сада Уилямс от Барбадос сграбчи бронза.

Имаше драма във финала на овчарския скок за дами, където се стигна до „ неочаквана гибел “ сред Нина Кенеди от Австралия и американката Кейти Муун, които бяха единствените състезателки с преодолени 4.8 м. И двете минаха летвата на 4.90 м при третите си опити, само че нито една не се оправи на 4.95 м, като в последна сметка взеха решение да поделят първото място. Представителката на Финландия Вилма Мурто завоюва бронзовото отличие с опит от 4.80, само че крах на 4.85 м. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР