Представителят на папа Франциск в Светите земи кардинал Пиербатиста Пицабала

...
Представителят на папа Франциск в Светите земи кардинал Пиербатиста Пицабала
Коментари Харесай

Йерусалимският кардинал се самопредложи за размяна за заложниците от Газа

Представителят на папа Франциск в Светите земи кардинал Пиербатиста Пицабала съобщи, че е подготвен да се замени за израелски деца, взети за заложници от Хамас и държани в Ивицата Газа, оповестява Jerusalem Post.

Кардинал Пиербатиста Пицабала от Йерусалим, направи своя коментар в отговор на въпрос по време на видеоконференция с публицисти в Италия.

„ Готов съм на замяна, на всичко, в случай че това може да докара до независимост, да върна децата вкъщи. Няма проблем. Имам цялостна подготвеност за това “, сподели той.

„ Първото нещо, което би трябвало да създадем, е да се опитаме да извоюваме освобождението на заложниците, в противоположен случай няма да има метод да спрем ескалацията. Готови сме да помогнем, даже аз персонално “, сподели той.

Кардинал Пицабала обаче акцентира, че той и неговият офис към момента не са имали директен контакт с Хамас. „ Не можете да говорите посто по този начин с Хамас. Много е мъчно “, споделя той.

Около 200 души са взети за заложници, като се счита, че към десетина от тях са деца.

Пицабала е виновен за римокатолическите действия в Израел и палестинските територии, както и в Йордания и Кипър – район, в който живеят към 300 000 римокатолици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР