Представителният тим на България записа победа и равенство във втория

...
Представителният тим на България записа победа и равенство във втория
Коментари Харесай

СВЕТОВНА КЛАСА: Отборът по шахмат записа победа и реми на втория ден от световното в Полша

Представителният отбор на България записа победа и тъждество във втория ден на международното отборно състезание по шахмат за дами в полския град Бидгошч.

В първия си мач за деня българките в състав Антоанета Стефанова, Гергана Пейчева, Белослава Кръстева и Виктория Радева се постановиха с 3:1 точки над Китай.

В група B най-важният резултат може би беше провалянето на Китай от България с 3-1. В даден миг позицията на Антоанета Стефанова против Юсин Сонг изглеждаше леко разколебана, само че тя показва класата си с внезапна контраофанзива от кралския фланг. Виктория Радева реализира втора победа за българките.

На другите две дъски Пейчева и Кръстева направиха ремита, което бе изцяло задоволително за първата победа на българския тим в група " В " на шампионата.

Във втората си среща за деня българските шахматистки направиха 2:2 с домакините от Полша.

Гергана Пейчева на втора дъска с черните донесе победа над Михалина Руджинска, само че на трета дъска Белослава Кръстева отстъпи пред Клаудия Кулон. В другите две партии на Стефанова и на Радева бяха закрепени ремита.

Така след четири кръга България заема четвърто място в група " В " с 4 точки, колкото има и третият Китай.

В последния пети кръг на груповата фаза България среща отбора на Германия, който към този момент е финален в потока с 2 точки.

За четвъртфиналите се класират първите четири отбора от всяка от двете група, като за задачата България ще се нуждае най-малко от тъждество против германките. От групата несъмнено място в идващия стадий към този момент имат водачът Съединени американски щати, който е със 7 точки, както и Полша с 5.

Отборът по шахмат за дами, воден от трикратния международен и европейски първенец Антоанета Стефанова, дойде в Полша, където ще вземе историческо първо присъединяване за България на Световно отборно състезание за дами в Бидгошч, което ще се организира от 5 до 12 Септември т.г. За страдание в отборното състезание отхвърли да вземе присъединяване Нургюл Салимова, която беше поканена да се включи. Въпреки това, Гергана Пейчева, Белослава Кръстева, както и Антоанета Стефанова Виктория Радева показват почтено националния тим на България.

Треньор е Петър Арнаудов.

Световното отборно състезание е най- влиятелният конгрес за годината. В него ще вземат участие единствено най-силните 12 тима на планетата, а точно: Китай, Индия, Съединени американски щати, Украйна, Грузия, Франция, Полша, Америка, Германия, Египет, България и Казахстан.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР