Представителката на Индия Харназ Сандху стана победителката в конкурса Мис

...
Представителката на Индия Харназ Сандху стана победителката в конкурса Мис
Коментари Харесай

Новата Мис Вселена - актриса от Боливуд, живяла в кастова система

Представителката на Индия Харназ Сандху стана победителката в състезанието " Мис Вселена ", който се състоя в израелския курортен град Ейлат на Червено море. Тя е актриса от Боливуд, само че принадлежи към извънредно забавна верска общественост.

India, tonight we will shine!
— Harnaaz Kaur Sandhu (@HarnaazSandhu03)

Любопитни детайлности за нея, който живее у нас.

Ето какво написа той:

Мис Индия, Харнааз Каур Сандху, бе определена за мис Вселена.

Класацията не ме интересува, тъй като постоянно съм се чудел по какъв начин по-точно правят оценка хубостта, откакто е в разнообразни проявления, само че още от самото име ще ви подскаже едно нещо.

Че тя е сикх. Всички дами сикхи носят името " Каур " (принцеса) като презиме или фамилия. Аналогично е и при мъжете, които пък носят името Сингх (лъв). Видите ли такива междинни имена или семейства, значи са сикхи.
Мексиканка завоюва състезанието " Мис Вселена " (СНИМКИ)
26-годишната Андреа Меза " Мис Мексико " бе коронована за " Мис Вселена " на 16 май на блестяща гала, предавана по малкия екран от Флор...

Харнааз е първата сикх, която печели короната за мис Вселена.

Сикхизмът е монотеистична вяра, която поражда през 15-ти век в региона на Пенджаб на индийския субконтинент, въз основа на откровението на Гуру Нанак. Някои я дефинират като комбинация от полезности на индуизма и исляма. Те следват правилата на петте К-та, едно от които е " качера ", правилото, което повелява да се носи наложително памучно долни дрехи. (само това запомних, за жалост, в гугъл може да намерите останалите К-та).

Сикх води началото си от санскритската дума за " възпитаник ", т.е. сикхите са възпитаници на гуру. Имат дори към момента оживяла кастова система, въпреки и да се пробват да я махнат.

Инак подгласничката на Мис Вселена е от Парагвай и както виждате като че ли са сестри. Явно в този момент стилната наклонност е екзотични брюнетки с кафяв загар. "

Малко повече за сикхизма

Finally the great day has come! I feel very fortunate to represent my beloved country, have no doubt that I will do my best to get the crown for India, that is the great goal of all, and today one of us will finally be able to fulfill it.
— Harnaaz Kaur Sandhu (@HarnaazSandhu03) " Мис Вселена 2017 " впечатли журито с позицията за си за " отворените граници " (ВИДЕО)
23-годишната студентка по хирургическа стоматология Ирис Митенер е новата победителка в влиятелния конкурс " Мис Вселена ". Ирис е...

Сикхизмът е индийска вяра, в началото проповядвана от гуру Нанак (1469 – 1539 г.). Девет гурута са последвали Нанак, само че само Господ е считан за същински гуру. На пенджабски, сходно на сродни думи в други индийски езици, значи „ учещ “.

От позиция на религията, сикх е набожен почитател, който има вяра в един Бог – Сат Гуру, или „ Истинския преподавател “, и следва сикхиските Гуру, които разкриват Неговото обучение. Сикхите имат пет к-знака: кес (неподстригана коса), канга (гребен), кача (панталони), кара (гривна) и кирпан (кама).

Съгласно Рахет Маряда, авторитетно управление за живота на сикхите, „ сикх е всеки, жена или мъж, чиято религия се заключава в почитането на един Господ, на десетте Гуру, на проповядваното от тях и в Гуру Грантх Сахиб; всеки, който има вяра в свещената амрита на десетия Гуру и който не принадлежи към друга религия “.

Амрита (буквално „ вечен “, еликсирът на безсмъртието) е светена подсладена вода, която се употребява в обреда на въвеждането в сикхстката общественост на отдадените, така наречен Кхалса. Кхалса води началото си от 1699 година, когато я основава Гуру Гобинд Сингх. На членовете са наложени избрани правила на държание. Външно те се отличават по носенето на така наречен пет „ К “ – това са пет неща, чиито названия стартират с буквата „ к “: кеш – коса, която не се подстригва в символ на приемане то на Божията воля; кангха – гребен, който показва овладяна духовност; кипран – кама, подсказваща решителност да се пази истината; кара – стоманена гривна, която се носи на китката и приказва за единство с Бога и честност към Гуру; качх – долна дреха, която е знак за морална мощ.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР