Представителите на Републиканската партия в Конгреса на САЩ са стигнали

...
Представителите на Републиканската партия в Конгреса на САЩ са стигнали
Коментари Харесай

Републиканците постигнаха споразумение за данъчна реформа в САЩ

Представителите на Републиканската партия в Конгреса на Съединени американски щати са стигнали до споразумение, което ще проправи пътя за най-голямата данъчна промяна в страната за последните 30 години, оповестява Би Би Си.

До момента републиканците нямат публично изказване, само че по предварителна информация законопроектът включва както понижаване на корпоративния налог в страната от 35% на 21%, по този начин и на самостоятелния налог от 39,6% на 37%.

„ Мисля, че стигнахме до добра договорка “, сподели ръководителят на фискалния комитет към Сената Орин Хач.

Реформата на данъчната система бе едно от водещите обещания в предизборната акция на Доналд Тръмп, като тогава той говореше за съкращаване на корпоративния налог до 20%.

През седмицата президентът на Съединени американски щати се срещна с няколко фамилии от междинна класа, които съгласно него ще бъдат главните печеливши от данъчните промени. Тръмп също по този начин сподели, че би желал Конгресът да му изпрати подготвен законопроект до Коледа.

Според демократите съкращението на налозите ще бъде в изгода единствено на най-богатите и ще навреди на междинната класа. Те настояват, че в границите на 10 години промяната ще усили държавния дълг от 20 трилиона $ с още 1,5 трилиона $.

Окончателното пробутване на законопроекта може да бъде мъчно, само че републиканците се надяват измененията да бъдат гласувани през идната седмица.

Ако законът бъде признат, промяната може да влезе в действие още през 2018 година, а не през 2019 година, каквото бе предлагането на Сената. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР