Представителите на протестиращите земеделци, които настояват за оставката на земеделския

...
Представителите на протестиращите земеделци, които настояват за оставката на земеделския
Коментари Харесай

От Асоциацията на земеделските производители ще призоват за прекратяване на протестите

П редставителите на протестиращите земеделци, които упорстват за оставката на земеделския министър Кирил Вътев и държавното управление, стопират с демонстрациите. Това съобщи пред Венцислав Върбанов, ръководител на Асоциацията на земеделските производители в България.

" Днес ще вземем решение, ние минимум желаеме да сътворяваме проблеми. Още повече след изявлението през вчерашния ден на акад. Денков, че той няма да се срещне с нас, тъй като сме желали оставка, ще призовем сътрудниците да спрем и да останем в протестна подготвеност и да забележим по какъв начин ще се развият събитията ", съобщи Върбанов.

" Ние сме излезли с точни претенции, по които постигнахме съглашение. Не мисля, че оставка на един министър би направила каквото и да е ", разяснява Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

" Ние обявихме протестна подготвеност на 10 януари, тъкмо господин Върбанов излезе по тв приемника в народен ефир и сподели, че няма никакъв смисъл от митингите и той не ги поддържа. Направихме договаряния, дадохме късмет на държавното управление да си премисли финансовата политика към земеделието, те не го направиха и излязохме на улицата ", допълни Проданов.

" На митинга през септември бяхме всички дружно, един до друг. При подписването на съглашението няколко организации не се съгласихме, тъй като смятахме, че нещата няма да се случат по този метод, само че подписахме, с цел да не се разбием, тъй като за пръв път бяхме почнали да вършим нещо дружно ", коментира Венцислав Върбанов.

По думите му тогава една част от организациите са станали по-близки до министъра на земеделието Кирил Вътев, а други – нежелани.

Според Илия Проданов има проблем от години със себестойността на създаваната продукция.

" Ако се оправи европейската политика и националното законодателство и намалее административната тежест, може би митингите ще спрат ", разяснява Проданов.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР