Представителите на домакините Рику Миура и Рюичи Кихара донесоха на

...
Представителите на домакините Рику Миура и Рюичи Кихара донесоха на
Коментари Харесай

Япония спечели първа световна титла при спортните двойки в историята

Представителите на домакините Рику Миура и Рюичи Кихара донесоха на Япония първа купа при спортните двойки в историята и първо злато от Световното състезание по фигурно пързаляне пред родна аудитория в Сайтама.

Така японците направиха крачка напред, откакто предходната година завоюваха сребърния орден и добавяйки нов триумф за сезона след злато на финалите на Гран при през декември и купата на " Четирите континента " през февруари.

Пързаляйки се съвсем без неточност, до момента в който Миура не падна при троен ритбергер от изхвърляне в края на волната им стратегия. Двойката получи 141.44 точки и събра общ резултат от 221.16, с цел да победи. Японците се разплакаха, когато въодушевената аудитория в " Сайтама Супер Арина " стана на крайници да чества.

" Нашият труд в тренировките се отплати в късата стратегия и макар че към момента скърбя за волната, аз съм доста щастлива ", сподели Миура.

" Рику беше контузена тъкмо преди началото на сезона, което беше предизвикателство за нас, само че успяхме да затвърдим позициите си. Тренирахме по-малко от предстоящото, само че сред нас има мощна връзка, тъй че това ни оказа помощ да израснем. Видяхме някои недостатъци във волната стратегия, тъй че желаеме да работим върху това през идната година ", добави Кихара.

Защитаващите купата си Алекса Ниерим и Брендън Фрейзър (САЩ), които изоставаха от японците с шест точки след късата стратегия, завоюваха дребните златни оценки за волната, само че не съумяха да защитят международната си купа от 2022-а, откакто Фрейзър не извърши своя скок при комбинацията от троен дебелак, а Ниерим сгреши при троен салхов.

Американците приключиха с общ резултат от 217.48 точки, повече от девет точки пред европейските първенци от тази година Сара Конти и Николо Мачи, който събраха 208.08 точки, само че станаха първата спортна двойка от Италия с орден от Световно състезание.

Шампионатът на планетата в Сайтама продължава с късата стратегия при мъжете с присъединяване на българина Александър Златков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР