Представители от Левицата“ и БСП-София поискаха и получиха уверение, че

...
Представители от Левицата“ и БСП-София поискаха и получиха уверение, че
Коментари Харесай

МВР ще пази Паметника на Съветската армия от нападения този четвъртък

Представители от „ Левицата “ и БСП-София желаеха и получиха увещание, че Министерство на вътрешните работи ще предприеме защитни дейности за запазване на Паметника на Съветската войска в столицата. Това страна по време на среща на партиите с вътрешния министър Калин Стоянов.

Разделящата тематика дали би трябвало да бъде отстранен още веднъж нажежи пристрастеностите в столицата

Повод за срещата стана идният мач в четвъртък сред Левски и Айнтрахт.

От „ Левицата “ показаха терзанията си от повтаряне на нападенията над паметника от предходната седмица, когато футболни почитатели счупиха плочата на монумента и замеряха с димки хората в палатковия лагер.

„ Изказахме нашата подготвеност да предадем алегорично отбраната на паметника на Министерство на вътрешните работи, само че по този начин или другояче се разбра, че органите на жандармерията, на полицията, са взели всички нужни ограничения той да бъде опазен “, сподели Мая Манолова пред публицисти след срещата.

Извършителите са почитатели на „ Левски “

В четвъртък се чака засилено полицейско наличие при паметника.

По думите на Костадин Паскалев от градското придвижване на Българска социалистическа партия, на територията на монумента няма да бъдат допускани футболни почитатели и други участници в проведените мероприятия денем.

Изследват се благоприятни условия фигури и барелефи от монумента да бъдат експонирани на територията на Националната изложба

Паскалев разгласи още, че настояванията за пренасяне на паметника са нарушавания на редица интернационалните контракти, по които България е страна. Той уточни трима виновни за случилото се на 17 август. Това са кметът Йорданка Фандъкова, районният кмет Трайчо Трайков и регионалният шеф.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР