Представители от ДПС на среща при президента.Предрекохте, че ще постигнем

...
Представители от ДПС на среща при президента.Предрекохте, че ще постигнем
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ДПС на консултация при президента

Представители от Движение за права и свободи на среща при президента.

Предрекохте, че ще реализираме още веднъж същия резултат. Оказахте се прав. Още тогава вие призовавахте за нов взор върху поличиския развой в страната и търсене на нови подходи за образуване на ръководещо болшинство. С тези думи президентът Румен Радев посрещна представители на Движение за права и свободи на “Дондуков” 2.

Вие заложихте в политичиската си акция нуждата да се търси разговор, нуждата да се търси разсъдък и компромис в този политически развой. Бих желал да чуя вашата оценка за политическите процеси в 49-народното заседание. Как вие оценявате вероятността за сформиране на държавно управление?

" Бюджет ще бъде импортиран от служебното държавно управление, тъй като няма изясненост по кое време ще има постоянно държавно управление ", посочи президентът.

" Движение за права и свободи постоянно е бил деен участник в приемането на закона за държавния бюджет. Как вие го виждате във времето, тъй като май месец е изпълнен с празници? Колко време е належащо за приемане на бюджета, който ще бъде импортиран от служебното държавно управление? ", попита още президентът.

" Отново има сходна конструкция в Народно събрание. Няма значение кой е първи. Както казахме нямаше потребност от пети избори ", това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ

" Някои от уроците към момента не сме ги научили. Имаме пропуснати към 20 дни след изборите, задоволително доста време. Вместо да се занимаваме по какъв начин може да се структурира болшинство в Народно събрание и с кои тематики да се занимава този възможен постоянен кабинет, следим, че първите две сили влязоха в полето на популизма да дефинират законопроекти, без да има явен индивид, който да носи отговорността за тези дейности. Първо би трябвало да се дефинира дневен ред и да се заложат периодите с ясна отговорност ", акцентира Карадайъ.

Явно би трябвало Движение за права и свободи да влезе във властта, с цел да влезем в Шенген и Еврозоната, посочи водачът на Движение за права и свободи.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР