Представители на всички 471 избирателни секции пристигнаха в палатата на

...
Представители на всички 471 избирателни секции пристигнаха в палатата на
Коментари Харесай

Всички избирателни комисии вече са в Панаира, предаването на протоколи върви бързо

Представители на всички 471 изборни секции дойдоха в палатата на пловдивския панаир. Процедурата по предаване на протоколи минава умерено и доста по-бързо спрямо първия тук на локалните избори. Към този час към 150 секционни комисии към този момент са предали изборните си бумаги.
Прочетете още
При 15% обработени протоколи на балотажа в Пловдив безапелационно води претендентът на ГЕРБ Костадин Димитров с 61,04%, до момента в който номинацията на ПП-ДБ  Ивайло Старибратов събира 34,58%. Това съобщи пред медии представителя на ОИК Калоян Сухоруков.

По данни досега едвам 108 от 4165 са невалидните бюлетини (2%).



Минути след края на изборния ден са пристигнали ръководителите на преносимите изборни комисии. Секциите в регион „ Източен “, където през днешния ден интензивността бе сравнителни ниска, към този момент са минали. Не се е разминало и от нужда за поправяне на сбъркани протоколи, само че този път са били доста по-малко в сравнение с през първия тук.

Разликата във времето за обработка и по-малкото неточности при обработката на гласовете идва от това, че при балотажа вариантите за избор са две, показват членове на СИК. Критично ниската изборна интензивност, която пловдивчани демонстрираха през днешния ден, обаче също дава отражение. Към 19:30ч. до урните са отишли едвам 23,36% от имащите право на глас. Очакванията на членовете на другите СИК-ове са довечера да не се постанова да стоят до ранни зори с палатата на Панаира.

По прогнози на ОИК протоколите би следвало да бъдат обработени най-късно до 2:00ч. след среднощ.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР