Представители на транспортни фирми блокираха днес подходите към ГКПП Капитан

...
Представители на транспортни фирми блокираха днес подходите към ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Превозвачи протестираха на ГКПП Андреево, внесоха още хаос

Представители на транспортни компании блокираха през днешния ден методите към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Исканията им са да се постави завършек на хаоса при прекосяването на границата, само че на процедура митинг ът способства за в допълнение увеличение на напрежението и на колоните от чакащи тирове и други МПС-та. 

Големите главоболия на граничния пункт започнаха, откакто страната ненадейно реши да приключи контракта с частната лаборатория, проверяваща внос-износа на плодове и зеленчуци, и натовари БАБХ с тази задача. Агенцията по храните разполага с лаборатория, само че тя е в София и разнасянето на пробите и резултатите лишава доста време и забавя трафика на товарните коли. От дни на границата с Турция се вият големи опашки, а министър председателят Петков и министри се пробват да успокоят недоволните водачи и турските управляващи, че се работи за разрешаване на проблемите. Протестът, проведен през днешния ден, съответства с огромното петъчно извършване на покупки, когато отромен поток от коли поема към Одрин. 

Превозвачите започнаха да затварят отчасти платната на вход и излаз още в 11:00. Към 12 ч. придвижването бе блокирано. Исканията ни не са изпълнени. Нямаме връзка с министъра на превоза Николай Събев и искаме неговата оставка ", обявиха Йордан Арабаджиев и Магдалена  Милтенова, които ръководят две от огромните браншови организации:
" Не може министърът на превоза да не знае какво се случва на граничния пункт! Не може министърът след шестия ден да пристигна, с цел да взема решение проблемите! Не може ние да стоим по 5-6 дни пред министерството и да не бъдем признати ",  изясни Милтенова пред бТВ. 
Транспортният министър Николай Събев  увери, че ще бъде увеличена пропускателната дарба на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".  Той сподели, че ще бъде построена лаборатория на самия граничен пункт, тъй че да се улесни фитосанитарният надзор на товарите

В ранните следобедни часове превозвачи те прекратиха митинг а. В продъжение на няколко часа те упорстваха за диалог с транспортния министър Николай Събев, който организираше среща с представители на турската страна във връзка опашките от тирове на границата с Турция.

Според ръководителя на Съюза на интернационалните превозвачи  Йордан Арабаджиев задачата на митинг а е решение на проблемите с изчакването на границата. " Нашите водачи чакат по 6 дни. Това са повече от 140 часа. Искаме съответни ограничения от страна на страната ”, изясни той.

Спирането на фитосанитарната лаборатория е една от аргументите за опашките. " Пети ден митинг ираме, министър Събев не желае да води разговор с транспортния отрасъл. Очакваме да поеме персонален ангажимент по 2 000 камиона да минават през граничния пункт от през днешния ден ”, заяви Арабаджиев.

Превозвачите дават обещание, че ще продължат с митинг ите си.  

Снимка: Стоп кадър, НОВА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР