Представители на транспортни фирми блокираха днес подходите към ГКПП Капитан

...
Представители на транспортни фирми блокираха днес подходите към ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Протест увеличи хаоса и опашките на ГКПП "Кап. Андреево"

Представители на транспортни компании блокираха през днешния ден методите към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Исканията им са да се постави завършек на хаоса при прекосяването на границата, само че на процедура митингът способства за в допълнение увеличение на напрежението и на колоните от чакащи тирове и други МПС-та. 

Големите главоболия на граничния пункт започнаха, откакто страната ненадейно реши да приключи контракта с частната лаборатория, проверяваща внос-износа на плодове и зеленчуци, и натовари БАБХ с тази задача. Агенцията по храните разполага с лаборатория, само че тя е в София и разнасянето на пробите и резултатите лишава доста време и забавя трафика на товарните коли. От дни на границата с Турция се вият големи опашки, а министър председателят Петков и министри се пробват да успокоят недоволните водачи и турските управляващи, че се работи за разрешаване на проблемите. Протестът, проведен през днешния ден, съответства с огромното петъчно извършване на покупки, когато отромен поток от коли поема към Одрин. 

Превозвачите започнаха да затварят отчасти платната на вход и излаз още в 11:00. Към 12 ч. придвижването бе блокирано. Исканията ни не са изпълнени. Нямаме връзка с министъра на превоза Николай Събев и искаме неговата оставка ", обявиха Йордан Арабаджиев и Магдалена  Милтенова, които ръководят две от огромните браншови организации:

" Не може министърът на превоза да не знае какво се случва на граничния пункт! Не може министърът след шестия ден да пристигна, с цел да взема решение проблемите! Не може ние да стоим по 5-6 дни пред министерството и да не бъдем признати ",  изясни Милтенова пред бТВ. 

Транспортният министър Николай Събев  увери, че ще бъде увеличена пропускателната дарба на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".  Той сподели, че ще бъде построена лаборатория на самия граничен пункт, тъй че да се улесни фитосанитарният надзор на товарите. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР