Представители на средно училище „Христо Ботев“ - град Враца взеха

...
Представители на средно училище „Христо Ботев“ - град Враца взеха
Коментари Харесай

СУ Христо Ботев взе участие в проект по програма Еразъм+ /снимки/

Представители на приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ - град Враца взеха присъединяване в работна среща в град Катания, Италия, по отношение на осъществяване на действия по план „ Бежанци и мигранти търсят своето бъдеще в обединена Европа (минало-настояще-бъдеще) “, стратегия „ Еразъм+ “, Договор № 2016-1-CY01-KA219-017309_2,
Страната хазаин е показана от учебно заведение I.I.S. Concetto Marchesi Liceo classico e scientifico, Istituto tecnico ad indirizzo chimico в Катания.
Директорът на учебното заведение госпожа Лучия Мария Сиуто показа институцията, която управлява като акценти в нейното показване бяха разликите в просветителната система на Италия и страните участници в плана и типовете профили, които оферират.
В гимназия „ Concetto Marchesi “ има училищен екип, който работи извънредно и единствено по отношение на включването на деца със специфични просветителни потребности в постоянните образователни часове. Във връзка с тази тяхна активност се запознахме с възпитаник с такива потребности, който с помощта на екипа към този момент е част от постоянните образователни часове. Неговите съученици споделиха мисли и страсти за първата си среща с него и последвалото развиване на неговата акомодация в класа.
Тъй като плана е обвързван с по-доброто схващане на проблемите пред, които се изправят мигрантите и Сицилия е едно от приемащите първи пристанища в Европа в сходство с задачите на плана посетихме приемната общественост „ Casa Nazareth “ във Виагранде, Катания. Тази среща е обвързвана с поощряване на културното разнообразие и информираност, повишение на разбирането и толерантността за хората от разнообразни етнически или религиозни групи, тъй че учениците, които са или от фамилии на бежанци или имигранти, по-лесно да се интегрират в просветителната общественост.
Във връзка с разбирането на историческите и модерни аргументи за миграцията като безработица, политическа обстановка (война, смяна на границите, гонене на политически съперници, мощни религиозни убеждения), икономическата рецесия и нуждата от по-добро обучение в днешния ден пред нас беше показано проучване обвързвано с новото предизвикателство – „ Да живееш на юг “. Доктор Елиана Емма - социолог и обществен служащ в асоциация "Метакомета " ни срещна с новото географско, политическо, икономическо разделяне на света и въздействието на това разделяне на придвижването на хората.
Семинар на тематика „ Преподаване на два майчин езика " с водещ преподавател проф. Теа Ла Пера - CPIA CT1 – Регионален учебен център за възрастни – ни показа методите и компликациите при интеграцията на задграничните възпитаници в италианската просветителна система. Особено внимание беше обърнато на приобщаването на новопристигнали деца, деца имигранти и младежи второ потомство мигранти.
Като част от осъществяването на цели на плана свързани с осъзнаване, че миграцията е неминуем развой, който би могъл да донесе някои изгоди за общностите и, че миграцията е непрестанен развой в целия свят както и с насърчаването на младежите да създават способи за гладка интеграция на мигрантите и бежанците в локалната общественост, което ще е от изгода за всички мигранти/бежанци, както и за обществото като цяло, със съдействието на нашите домакини посетихме приемна къща за непридружени малолетни мигранти "IL NODO ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР