Представители на повече от 30 страни, подписали през 2015-а година

...
Представители на повече от 30 страни, подписали през 2015-а година
Коментари Харесай

Първа среща на държавите подписали Парижкото споразумение за борба с климатичните промени след оттеглянето на САЩ

Представители на повече от 30 страни, подписали през 2015-а година Парижкото съглашение за битка с климатичните промени, се събраха в Монреал на първата си среща, откогато предишния месец Съединени американски щати публично уведомиха, че ще се отдръпват от пакта, съобщи Ройтерс. Целта на срещата, проведена от Канада, Китай и Европейски Съюз, е да стартира разговор сред огромните промишлени страни и разрастващите се страни и да се набере скорост в световен мащаб, съобщи Мигел Ариас Канете , еврокомисар по въпросите на климата и енергетиката.

Вашингтон разгласи, че ще взе участие в срещите на Организация на обединените нации за битка с климатичните промени през интервала на излизане от пакта, който се чака да продължи три години и негова делегация участва в Монреал.

Очаква се на следващия ден представители на 11 европейски страни да се съберат в Ню Йорк, с цел да обсъдят американската  политика в региона на климатичните промени със съветника на Белия дом по икономическите въпроси Гари Кон .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР