Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/

...
Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/
Коментари Харесай

Наблюдатели на ОССЕ следят за прозрачността на вота в страната

Представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/ наблюдават за прозрачността на вота в страната. Нашата задача е да оценим дали провеждането на тези избори е транспарантно и в сходство със законовите разпореждания, съобщи за Българска телеграфна агенция Тана де Зулуета, началник на задачата за наблюдаване на изборите в България, която наблюдава гласуването в столичното 38-о учебно заведение.

Искаме да забележим по какъв начин работи на процедура машинното гласоподаване, уточни тя и посочи, че представителите на организацията наблюдават гласуването освен в София, само че и в страната.

След края на изборния ден ще следим преброяването на гласовете, което с машинното гласоподаване би трябвало да е бързо, означи Тана де Зулуета.

Следим новините за това къде има проблеми с машинното гласоподаване, следим по какъв начин се позволяват тези проблеми, сподели тя. Има протокол какво се прави в такива случаи и ние ще следим дали се съблюдава, добави ръководителят на задачата.

Основните заключения от задачата на ОССЕ ще бъдат оповестени на конференция на следващия ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР