Представители на Общински ученически съвет посетиха дома на Община Нова

...
Представители на Общински ученически съвет посетиха дома на Община Нова
Коментари Харесай

Благотворителна акция „Жълти стотинки“ в подкрепа на детското отделение в МБАЛ „Св. Петка Българска“-Нова Загора

Представители на Общински училищен съвет посетиха дома на Община Нова Загора като посланици на Благотворителната национална самодейност „ Жълти стотинки “ под надпис „ Деца оказват помощ на деца “. Вдъхновена от едноименната френска акция на госпожа Бернадет Ширак, акцията се организира от 2008 година и в България, инициирана и координирана от Сдружение „ Съзидание – 2012 “. С времето „ Жълти стотинки “ набира от ден на ден известност. Всяка година се избира град – столица, с който е обвързана благотворителната идея. Нова Загора е избрана за столица през 2024 година Зад самодейността на локално равнище застават представители на Ученическите препоръки от гимназиите и Местната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни (МКБППМН).



Делегацията беше посрещната в Информационния център с възторг. Кметът на Общината Галя Захариева изрече цялостната поддръжка на общинското управление. „ Поздравления за това, че ставате мотор на тази концепция и ще бъдете едни от най-активните доброволци на акцията „ Жълти стотинки! “ - с тези думи тя се обърна към девойките и момчетата и прикани новозагорци да откликнат на техния зов.

Събраните средства през цялата 2024 година във всички обитаеми места в страната ще бъдат употребявани за детското поделение в МБАЛ „ Света Петка Българска “ в гр. Нова Загора. Ще бъдат сложени касички на доста публични места – в някои институции, институции и търговски обекти в града. В поддръжка на акцията застава и Радио „ Нова “ - Нова Загора.

Секретарят на МКБППМН Веска Вълчева и учениците от Общинския училищен съвет насочиха апел към жителите на общината да се причислят към доброволческата идея, тъй като дребните деца заслужават съпричастността на обществото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР