Представители на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие

...
Представители на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие
Коментари Харесай

Варненски еколози с призив срещу ГМО, връчват екологично чисти зеленчуци на областния управител

Представители на Обществения център за околна среда и стабилно развиване ще връчат на регионалния шеф на Варна проф. Андрияна Андреева отворено писмо до министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Документът съставлява апел за гласоподаване „ срещу “ предлагането на Европейската комисия за дерегулиране на ГМО растения, създадени с „ нови геномни техники “. Заседанието на Съвета на министрите по околна среда на страните – членки на Европейски Съюз, на което ще взе участие и българският министър, ще се организира на 11 януарив Брюксел.

Заедно с отвореното писмо, Илиян Илиев от варненското екосдружение ще връчи на регионалния шеф щайга с екологично чисти зеленчуци с обезпечен генезис, създадени от дребни локални фермери. Символичният акт, който ще бъде изработен на 4 януари от 11.30 часа, показва желанието и вярата на дребните аграрни производители да запазят поминъка си, което ще бъде съществено застрашено след влизането в действие на европейския правилник за дерегулация на ГМО.

Общественият център за околна среда и стабилно развиване беше един от главните уредници на митингите на локално равнище против разрешаването на ГМО в България преди 13 години. В резултат у нас беше признат един от най-строгите в Европейски Съюз закони за генно-модифицираните организми. В момента българското държавно управление се въздържа да заема безапелационна позиция против въвеждането на новите геномни техники от Европейския парламент и да се опълчи на унищожаването на българското земеделие, поминъка на дребните производители, биоразнообразието и правото на избор на чиста храна на българските консуматори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР