Представители на най-големия търговец на електроенергия в България за 2020

...
Представители на най-големия търговец на електроенергия в България за 2020
Коментари Харесай

Експерти от ЧЕЗ Електро участват в обучения на студенти, мениджъри и специалисти в областта на търговията с електроенергия

Представители на най-големия търговец на електрическа енергия в България за 2020 година споделят опита си за спецификите при работа на свободен пазар

За поредна година представители на „ ЧЕЗ Електро България " АД вземат участие в просветителни начинания, свързани с образованието на студенти и повишение на квалификацията на мениджъри и експерти в региона на търговията с електрическа енергия.
Промените в либерализацията на електроенергийния пазар в България, спазването на законовите условия, спецификите на свободния пазар, енергийната успеваемост бяха измежду главните тематики, предизвикали интензивността на участниците в отворените полемики по време на лекциите, показани от специалисти на сдружението пред разнообразни аудитории.

Специален интерес измежду експерти и мениджъри провокира лекцията „ Балансиране на крайни клиенти " на Николай Гавазки, Ръководител отдел „ Прогнозиране и балансиращи групи ", специалист със забележителен опит в региона на прогнозиране на потреблението на електрическа енергия, производството от ВЕИ и разпределението на небалансите в балансиращите групи на „ ЧЕЗ Електро България " АД. Лекцията бе част от образование на тематика „ Балансиращ пазар и търговия с електрическа сила ", извършено през март като взаимна самодейност на списание „ Ютилитис " и Центъра за просветителни услуги на Стопанския факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски ". Водещ преподавател в различен взаимен техен план - курс за ръководство на планове за ВЕИ и енергийна успеваемост, извършен също през март, бе Здравка Пекова, Експерт „ Бизнес развиване ", която обясни спецификите при осъществяване на ограничения за реализиране на енергийни спестявания в крайното ползване на сила пред 25 представители на енергийни компании, адвокатски адвокатски фирми и специалисти от разнообразни институции.

„ ЧЕЗ Електро България " АД обичайно взе участие и в начинания, свързани с разпространение на магистърската стратегия „ Енергийни пазари и услуги " в Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски ". На 17 март необикновен интерес измежду студентите от факултета провокира лекцията на тематика „ Управление на взаимоотношенията с клиенти " с гост-лектор Тодор Матев, Директор „ Продажби на дребно " в „ ЧЕЗ Електро България " АД, специалист с над 15-годишен опит в стопанската система, ръководството и обслужването на клиенти в енергетиката и ютилити бизнеса. Участието на представители на ЧЕЗ в образованието на студенти е в осъществяване и на подписаното при започване на тази година съглашение за партньорство сред фирмите на ЧЕЗ в България и Стопанския факултет.

Подробна информация за развиваната от ЧЕЗ в България дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в страната е налична на корпоративния уебсайт cez.bg, както и на профилирания уебсайт „ Енергия за бъдещето ", който ЧЕЗ сътвори през 2020 година с цел да насърчи и стимулира младежите да изберат професионално развиване и кариера в сдруженията на ЧЕЗ в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР