Представители на над 20 от най-динамичните български компании участваха в

...
Представители на над 20 от най-динамичните български компании участваха в
Коментари Харесай

20 от най-динамичните компании у нас участваха в първия по рода си семинар по програма ELITE

Представители на над 20 от най-динамичните български компании участваха в първия по рода си семинар огранизиран по стратегия ELITE на London Stock Exchange Group (LSEG). По време на събитието компаниите получиха скъпа информация за това по какъв начин те могат да се възползват от опциите на финансовите пазари, както и по какъв метод цифровите принадлежности могат да подтикват бъдещия им напредък.

Сред фирмите представляващи разнообразни браншове на стопанската система ни, бяха такива като: Avtomotor Corporation/Citroen, Bulpros, El Stomana, Euromaster Import Export, Kuminiano Fruit, MB Metalwork, Powerent, Scale Foocus, Sirma Group, STEMO и други.

Семинарът се организира в партньорството на Българска фоднова борса и UniCredit Bulbank. Негов фокус бяха построяването на експертни знания и административни умения за набиране на капитал.

" Стремим се да създадем витална и гъвкава екосистема от динамични и проспериращи български компания, които желаят да проучат всички съществуващи благоприятни условия за набиране на капитал, с цел да влагат в своя напредък. За постигането на тази амбициозна цел имаме верния сътрудник в лицето на програмата ELITE на LSEG. Ние сме уверени, че този семинар е единствено първата стъпка от стратегическото ни партньорство, което ще развиваме в бъдеще ", сподели Иван Такев, изпълнителен шеф на Българска фондова борса.

" Имахме удоволствието да срещнем над 20 български амбициозни компании, участващи в семинара. ELITE сплотява растящите компании и им дава опция да се въодушевяват, да обменят хрумвания, да споделят най-хубавите практики и да откриват взаимни бизнес благоприятни условия. С осем български компании, които към този момент са включени в програмата, ELITE е неповторимо позиционирана да работи в партньорство с Българска фондова борса и UniCredit Bulbank за основаване на витална предприемаческа екосистема, в която най-бързо разрастващите се компании могат да процъфтяват ", разяснява Лука Пейрано, основен изпълнителен шеф на ELITE.

" Виждаме възходящ интерес измежду нашите клиенти, търсейки нови благоприятни условия, предоставени от UniCredit и ELITE от Лондонската фондова борса. Българските компании са измежду най-динамичните участници в взаимната ни стратегия. Уникалното познание, което участниците в този семинар получиха, както и решителният им метод и удобната икономическа среда са най-хубавата причина за предстоящ триумф ”, сподели Антоанета Куртяну, шеф " Корпоративно, капиталово и частно банкиране “ в UniCredit Bulbank.

Сред главните тематики на семинара бяха: подготовка за набиране на капитал; предварителни договорености; съществени правила и фирмена структура; водещи практики за положително корпоративно ръководство и интерактивна цифрова сесия " ELITE Growth Compass " за оценка готовността на фирмите в тази област. Лектори на семинара бяха специалисти от LSEG, UniCredit, Българска фондова борса и обществени компании.

ELITE е предопределена да подкрепи амбициозните компании да се разрастват, да се преструктурират за напредък и да бъдат по-конкурентоспособни на международния пазар. Програмата съчетава образование, поддръжка за бизнеса, менторство и достъп до експертни познания и финансиране. От основаването си през 2012 година до през днешния ден ELITE се разразраства в екосистема, която обгръща близо 900 компании от 35 промишлености по целия свят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР