Представители на Има такъв народ - Тошко Йорданов и номинираният

...
Представители на Има такъв народ - Тошко Йорданов и номинираният
Коментари Харесай

От ИТН обявиха, че скандалният Петър Илиев се отказва от номинацията си за правосъден министър

Представители на ИТН - Тошко Йорданов и номинираният за министър-председател от партията Пламен Николов дават брифинг.Поради персонални аргументи претендентът за нашия правосъден министър Момчил Иванов се отхвърли, защото всичко това, което се наложи да преживее, не разрешава да продължи с тази сага, разгласи зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.

" Новата кандидатура ще научите напълно скоро, защото и за нас това е изненада ", добави той

Припомняме, че Петър Илиев бе упрекнат в плагистство, което след това бе потвърдено писмено. 

Facebook групата " Правна полуда " разгласява тази заран малко филмче, в което демонстрира кои текстове от доктор Петър Илиев са взаимствани без изтъкване на източника от писания на доцент Наталия Киселова. 

Това става на фона на инспекцията за плагиатство , която Софийският университет " Св. Климент Охридски " стартира във връзка с претендента на Има Такъв Народ за министър на вътрешните работи.

Вижте детайлности във видеото:



Същевременно в предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " на БНР доцент Наталия Киселова съобщи, че е подготвена да даде доказателства пред етичната комисия на СУ, която ще преглежда проблема, само че в същото време настойчиво отхвърли да използва думата плагиатство.  Тя не отговори непосредствено и на въпросите на водещата дали мисли, че доктор Петър Илиев е плагиатствал от нея и дали той е преписал цели пасажи от нейната книга. Както и за какво чак в този момент е подготвена да даде доказателства, а не го е направила сега, в който е открила нещо неправилно преди седем години.

Така остана без отговор и различен въпрос, подложен от водещата Силвия Великова: Ако Петър Илиев не беше претендент за министър, излиза, че това можеше да му бъде простено?

Доц. Киселова сложила въпроса пред членове на катедрата по конституционно право през 2015 година, само че този въпрос бе замразен и вдигнат на трупчета (от кого? - не стана ясно от думите й). Тя решила да се намеси и да излезе в медиите, чак когато била нападната персонално от политици от Има Такъв Народ.

" Отказвах да разясня пред медиите, тъй като си мислех, че въпросът не е личен, а политически, само че започнаха поименно да ме нападат. Помолих сътрудниците ви публицисти да изчакат, до момента в който има сигнали, и тогава да ги разясня. За урок ще ми е, че и Четвъртата власт употребява нелегално СРС ", заяви още по БНР Наталия Киселова.

Тя евентуално има поради, че неин диалог с публицист, показан като изявление, бе оповестен в уебсайт без нейно единодушие.

Преподавателката в СУ най-после обществено порица плагиатство то:

Туркменбаши може да си разреши да препише, само че на Запад носиш, изключително при заемане на обществена служба, отговорност за зачитането на академичната нравственос.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР