Представители на големите вериги бензиностанции се срещнаха с вицепремиера Томислав

...
Представители на големите вериги бензиностанции се срещнаха с вицепремиера Томислав
Коментари Харесай

Петролната асоциация на среща с Томислав Дончев - предлага мерки за цените на горивата

Представители на огромните вериги бензиностанции се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев поради високото публично напрежение към цените на горивата.

Ръководството на петролната и газова асоциация е предложило съответни ограничения, които следва да бъдат разисквани. Те не бяха посочени съответно. Според представители на асоциацията обаче не е действително да се чака бърза реакция на пазара, т.е. бързо понижаване на цените в границите на единствено няколко дни.

Ще бъде разисквана и концепцията на властта в касовите бележки от бензиностанциите да се вижда колко е индустриалната цена на горивото, колко са налозите и облагата.

„ Предложихме няколко ограничения. Предложение за понижаване на цената на горивата, разбори на пазара и така нататък Следва да се обсъдят и с Управителния съвет, само че отидохме с съответни оферти. Това, което обсъждаме, са в това число и ограничения, които изискват държавна интервенция, някои от тях и смяна в законодателството, т.е. не е нещо, което може да се случи в границите на ден-два. Има и такива ограничения, само че има и ограничения, които изискват смяна в законодателството. Търсим своя метод да дадем своя принос за нормализиране на пазара ”, заяви изпълнителният шеф на Българската петролната и газова асоциация Андрей Делчев, представен от Нова тв.

От началото на митингите цените на бензина паднаха с около 15 стотинки за литър. Дизелът също поевтиня, въпреки и по-малко.

Според петролната и газова асоциация поевтиняването няма нищо общо с митингите, а с интернационалните пазари. 

Конкретните ограничения, препоръчани от бизнеса, ще бъдат ясно по-късно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР