Представители на германското коалиционно правителство и консервативната опозиция от ХДС/ХСС

...
Представители на германското коалиционно правителство и консервативната опозиция от ХДС/ХСС
Коментари Харесай

Германия обсъжда разходите за отбрана

Представители на немското съдружно държавно управление и консервативната съпротива от ХДС/ХСС имат намерение довечера да продължат договарянията по отношение на специфичния фонд за немските въоръжени сили и поставената от НАТО цел за 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Тъй като специфичният фонд е обвързван с корекция на конституцията на Германия, обединението на социалдемократите, " Зелените " и Свободните демократи ще би трябвало да разчита на гласовете на ХДС/ХСС, прецизира Българска телеграфна агенция.

В отговор на съветската инвазия на Украйна канцлерът Олаф Шолц разгласи в изказване на държавното управление пред Бундестага на 27 февруари, че в бюджета ще бъде основан еднократен специфичен фонд от 100 милиарда евро за вложения в отбранителни планове. Освен това той добави, че повече от 2% от Брутният вътрешен продукт на страната ще бъдат вложени в защита в сходство с уговорките към НАТО.

Лидерката на партията на Шолц Саския Ескен обаче съобщи в днешното издание на " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", че не е доста реалистично да се чака всяка година да бъде изпълнена тъкмо задачата от 2% от Брутният вътрешен продукт, отделяни за защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР