Представители на Европейския съюз излязоха с предложения за контрол при

...
Представители на Европейския съюз излязоха с предложения за контрол при
Коментари Харесай

ЕС предложи правила при използване на високорисков изкуствен интелект

Представители на Европейския съюз излязоха с оферти за надзор при потребление на високорисков изкуствен интелект като лицево различаване, което може да заплаши сигурността и правата на хората, осведоми АП.

Предложените от Европейската комисия регулации включват правила за потребление на бързо разширяващи се технологии в системи , които филтрират при кандидатстване в учебно заведение, за работа или за заем. Те също плануват директна възбрана на изкуствен интелект при няколко случая , които се преглеждат като прекомерно рискови, такива като системи за " обществено оценяване ", които отсъждат за хората въз основата на държанието им и физическите им черти.

Амбициозните оферти са следващият ход на Европейски Съюз да поддържа ролята си на международен модел в регулирането на технологиите, изпреварвайки двете суперсили Съединени американски щати и Китай.

Представители на Европейски Съюз разясняват, че са подхванали " метод, основаващ се на риска " в опита си да балансират нуждата от отбрана на правата и поощряване на нововъведенията.

С тези правила Европейски Съюз води в развиването на нови международни правила, с цел да е несъмнено, че може да се има вяра на изкуствения разсъдък, разгласи еврокомисарят и заместник-председател на Европейската комисия за цифровата епоха Маргрете Вестагер. Тя добави, че с тези стандарти Европейски Съюз открива пътя към етичен софтуерен свят и подсигурява, че блокът ще остане конкурентен в тази сфера.

Вестагер акцентира на конференция, че предложенията също включват възбрана на " отдалечена биометрична идентификация ", такава като потребление на лицево различаване в действително време, тъй като " няма място за всеобщо следене в нашето общество ".

Но ще има изключения при случаи като търсене на изчезнало дете, нарушител или за попречване на терористична офанзива или опасност. Някои евродепутати и правозащитни организации приканват да се отстранен тези изключения, защото в бъдеще може да бъде открито опрощение за всеобщо им използване.

Предложените регулации също покриват приложения с изкуствен интелект, които съставляват " стеснен риск ", такива като чатботове. Хората би трябвало да са наясно, че споделят с машина. Повечето приложения с изкуствен интелект няма да бъдат наранени или обхванати от разпоредбите за отбрана на потребителите.

Нарушения могат да доведат до налагане на санкции до 30 000 евро или 6% от годишните доходи на компании.

Предложенията подлежат на спор в Европейския парламент, което значи, че могат да бъдат изменени в развой, който може да отнеме няколко години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР