Представители на Демократична България не бяха допуснати днес да присъстват

...
Представители на Демократична България не бяха допуснати днес да присъстват
Коментари Харесай

Управляващите не допуснаха представители на ДБ до правна комисия

Представители на Демократична България не бяха позволени през днешния ден да участват на съвещанието на Правна комисия към Народно събрание, където да изкажат позицията си по обсъжданите през днешния ден от комисията ремонти в Изборния кодекс, импортирани от ръководещите.

“По всички вероятни способи на нас ни се пречи да установим връзка с депутатите, които ще гласоподават тези правила, които са, по нашата оценка, най-лошото, което може да се направи за българските избори.” - съобщи Антоанета Цонева, специалист по избирателен развой и член на ИС на “Да, България!”.

Цонева показа по какъв начин, макар подадената публично поръчка за наличие на двама представители на Демократична България, през днешния ден тя и специалистът по електронно ръководство Божидар Божанов с изненада са открили, че имената им липсват в листата на позволените до съвещанието. След диалог по телефона с правната комисия, представителите на Демократична България са били посъветвани да следят съвещанието онлайн.

“Не желаеме да следим, желаеме да изразим позицията си, създадена от нашите специалисти. Имаме мощни оферти, които да подсигуряват честността на процеса. Това, което се случва сега, по един от най-важните въпроси, в една демократична страна, да нямат право заинтригуваните да изразят позиция, да вземат участие. Нашият дълг към жителите е да осигурим почтен избирателен развой, оттатък тясно политическите процеси. На тези избори - предварителни или не - ще вървим всички.” - съобщи Цонева. По нейни думи аналогични компликации са срещнали и други заинтригувани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР