Представители на бизнеса настояват в медиите да има по-добри новини

...
Представители на бизнеса настояват в медиите да има по-добри новини
Коментари Харесай

Бизнесът настоява в медиите да има по-добри новини за българските компании

Представители на бизнеса упорстват в медиите да има по-добри вести за българската стопанска система и компании. Това оповестиха в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Васил Велев - ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Радосвет Радев - ръководител на Българската стопанска камара.

Представителите на бизнеса считат, че в новините, изключително в тези на електроните медии, доминират отрицателните информации, липсват и имената на фирмите, когато те имат публично значими акции. Положителната информация за компаниите се приема от медиите като реклама, само че това не постоянно е по този начин. До обществото не стига съответна информация на какво софтуерно равнище са българските компании и какви прелестни работни места оферират. Липсата на тази информация кара младежите да търсят реализация отвън страната

Радосвет Радев акцентира, че Съветът за електронни медии не стопира да тероризира електроните медии. "Аз самият съм получавал актове за непозволено споменаване, съгласно Съвет за електронни медии, имена на фирмите. Фирмите безусловно садистично са наказвани, за това което вършат за обществото, Ще желаеме законова смяна в законите регулиращи медиите, тъй като текстовете са двусмислени и разрешават друга трактовка ", сподели Радев.

Според Васил Велев със настоящия закон хората не се осведомени, а новините, които се демонстрират, предизвикват неоправдания нихилизъм и бягство на хората от страната.

Председателят на Специализираната комисия по икономическо развиване към Германо-българската търговско-индустриална камара Лидия Шулева счита, че в новините няма баланс, какъвто има в страните в Европейски Съюз. Там се отделя внимание на отрицателните неща, само че тъкмо толкоз време има и за триумфа на компаниите. Затова при започване на ноември ще бъде проведена кръгла маса по тези проблеми и бизнесът ще направи предложение за ясна дефиниция какво е реклама и какво и информация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР