Представители на администрацията на Байдън изразиха тревога от данните, показващи

...
Представители на администрацията на Байдън изразиха тревога от данните, показващи
Коментари Харесай

Антисемитизмът в колежите тревожи администрацията на САЩ

Представители на администрацията на Байдън показаха паника от данните, показващи повишаване на антисемитски произшествия в американските университети и възнамеряват да се срещнат с водачи на американски еврейски групи в понеделник, с цел да обсъдят стъпките за противопоставяне, сподели представител на Белия дом, представен от " Ройтерс ".

Напрежението сред произраелски и пропалестински групи породи в някои американски кампуси, в това число няколко в Ню Йорк, което накара университетските чиновници да затегнат ограниченията за сигурност.

Миналата седмица Лигата за битка с клеветата заяви за съвсем 400% скок на антисемитските произшествия в Съединени американски щати като цяло след офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври. От 312 случая сред 7-23 октомври, към 190 са били свързани с войната Израел-Хамас, се споделя в известието.

Съпругът на вицепрезидента Камала Харис, Дъглас Емхоф, ще се причисли към министъра на образованието Мигел Кардона и други чиновници, с цел да обсъдят стъпките, които администрацията подхваща за справяне с случаите .

Срещата в понеделник ще разиска стъпките, които администрацията " подхваща, с цел да се опълчи на тревожното повишаване на докладваните случаи на антисемитизъм в колежите ", сподели представител на Белия дом.

Еврейските водачи които ще участват на срещата включват представители на еврейската организация в кампуса Хилел, Лигата за битка с клеветата и Националния съвет на еврейските дами, сподели служителят.

Кардона и съветникът по вътрешната политика на Белия дом Нира Танден ще посетят университет и ще се срещнат с еврейски студенти по-късно тази седмица, сподели представител на Белия дом.

Съветът за американско-ислямски връзки (CAIR) предходната седмица съобщи, че е получил 774 тъжби за произшествия, стимулирани от ислямофобия и пристрастия против палестинци и араби от 7 октомври. Групата сподели, че това е най-високото равнище от 2015 година

Байдън беше хазаин на среща предишния четвъртък с шепа мюсюлмански водачи, сподели представител на Белия дом, добавяйки, че чиновници на администрацията не престават да се срещат с членове на арабската и мюсюлманската общественост.

През уикенда онлайн бяха оповестени закани към еврейски студенти и Центъра за еврейски живот в университета Корнел в Итака, Ню Йорк, информира студентския вестник и групата Хилел в кампуса.

ФБР съобщи, че е осведомено със заканите , отправени в Корнел.

" Ние одобряваме всички закани съществено и работим в тясно съдействие с Корнел. и нашите сътрудници от правоприлагащите органи на всяко равнище, с цел да определим достоверността, да споделим информация и да предприемем подобаващи проверяващи дейности ", се споделя в изказване.

ФБР не разяснява какъв брой известия за антисемитизъм или мюсюлманска ненавист в университетите е получило.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул сподели късно в неделя, че беседва с ръководители на държавни и частни университети в целия щат за опазване на сигурността на техните кампуси.
 Зеленски за събитията в Махачкала: Tова е необятно публикувана просвета на ненавист към други народи в Русия
Зеленски за събитията в Махачкала: Tова е необятно публикувана просвета на ненавист към други народи в Русия

Омразата е това, което стимулира експанзията и терора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР