Представители на 13 латиноамерикански страни се събират в столицата на

...
Представители на 13 латиноамерикански страни се събират в столицата на
Коментари Харесай

Южна Америка решава в Кито какво да прави с венецуелските бежанци



Представители на 13 латиноамерикански страни се събират в столицата на Еквадор Кито, с цел да търсят решение на казуса със стотиците хиляди венецуелци, напускащи своята страна в търсене на икономическа и обществена сигурност, оповестява Анадолската организация.

Делегации от Аржентина, Бразилия, Боливия, Колумбия, Коста Рика, Чили Еквадор, Мексико, Панама, Парагвай, Перу, Доминиканската република и Уругвай организираха техническа среща на 3 и 4 септември, а на 5 съвещанията ще продължат в търсене на решение на миграционния проблем.

По данни на Организация на обединените нации от 2015 година до момента 1,6 милиона венецуелци са напуснали страната си поради продължаващата към този момент четвърта година икономическа и политическа рецесия. Те емигрират главно в Колумбия, Бразилия, Еквадор и Перу.

Приемащите страни изпитват компликации, а в Бразилия президентът Мишел Темер изпрати армията да оказва помощ на граничните управляващи, които не могат да се оправят с напора от бежанци.

Прогнозите на МВФ са, че до края на годината инфлацията във Венецуела ще доближи 1 милион %, а съгласно анализатори икономическата обстановка няма да се усъвършенства, което значи, че бягството на венецуелците към прилежащите страни ще продължи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР