Представител на руската Държавна дума предложи въвеждането на нов 2-3%

...
Представител на руската Държавна дума предложи въвеждането на нов 2-3%
Коментари Харесай

Държавната дума предложи въвеждането на нов 2-3% „военен данък“

Представител на съветската Държавна дума предложи въвеждането на нов 2-3% „ боен налог “ върху приходите на съветските жители. Това би разрешило на Путин да понижи тежестта върху съществуващите федерални фондове, само че евентуално ще разгневи повече руснаци. Това написа в дневния си разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) твърди, че е идентифицирала лицата, за които се допуска, че са виновни за убийството на военния блогър Максим Фомин (известен под псевдонима Владлен Татарски) на 13 април. ФСБ твърди, че хипотетичните сътрудници на Украинската работа за сигурност (СБУ) Даря Трепова и Юрий Денисов са работили със сътрудниците на Руския антикорупционен фонд Леонид Волков и Иван Жаданов – и двамата намиращи се в чужбина – с цел да проследят Фомин в продължение на месеци и в последна сметка да го убият.

ФСБ декларира, че е добавила Денисов в листата на интернационално търсените лица, откакто той е избягал от Русия.

На 13 април шефът на Фондация „ Антикорупция “ Иван Жандов съобщи, че ФСБ е разгласила тази версия на събитията, с цел да оправдае удължаването на присъдата на създателя на Фондация „ Антикорупция “ и съветски опозиционен политик Алексей Навални.

Кремъл обаче към момента не е подхванал нужната метаморфоза на военните си старания, с цел да употребява дейно икономиите от мащаба в поддръжка на широкомащабното генериране на съветски сили.

Настоящите съветски половинчати ограничения и децентрализирани старания за набиране на нови сили, като да вземем за пример криптомобилизация, разчитане на районите на Русия за генериране на доброволци, разчитане на нови дребни ЧВК и оказване на напън върху разнообразни съветски държавни предприятия да спонсорират и заплащат за акции за набиране на бойци, целят да трансферират тежестта на ресурсите за генериране на сили сред разнообразни силовици и детайли на съветската страна.

Съобщава се, че Кремъл фактурира на съветската държавна енергийна компания „ Газпром “ напъните за набиране на доброволци в окупираната Донецка област, като предлага на доброволците 400 000 рубли (приблизително 4900 долара) заплата на месец.

Представител на съветската Държавна дума предложи въвеждането на нов 2-3% „ боен налог “ върху приходите на съветските жители – наредба, която би разрешила на Путин да понижи тежестта върху съществуващите федерални фондове, само че евентуално ще разгневи повече руснаци.

Ресурсите на тези разнообразни съветски групи са лимитирани. Неустойчивите сега старания на Кремъл да ги командва ще се изчерпят без фундаментална промяна в генерирането и разпределението на ресурсите. Тези сегашни старания сигурно ще генерират известна спомагателна бойна мощност в кратковременен проект, само че ще го създадат с намаляваща пределна възвръщаемост при възходящи разноски.

Сегашният модел на съветската страна за систематизиране на ресурсите и икономии от мащаба не синергизира разединените старания за потребление на обособени ресурсни басейни. Решението на Кремъл да продължи да разчита на финансовото стимулиране на доброволните наборници както с еднократни заплащания, по този начин и с насъбрани пожизнени изгоди, ще сътвори огромни дълготрайни структурни разноски и няма да бъде стабилно за неопределен срок.

Високопоставен украински чиновник предизвести, че Русия може да се трансформира в сериозна опасност за Украйна в дълготраен проект, макар че сега има съществени проблеми с генерирането на сили. Заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на украинския Генерален щаб бригаден военачалник Олексий Хромов съобщи на 13 април, че съветските старания за криптомобилизация са в застой заради възходящото схващане на руснаците, че процентът на породените вреди на съветските бойци в Украйна е висок.

Хромов съобщи, че Волгоградска и Саратовска област са изпълнили единствено седем % (134 от 7800 наборници) и 14 % (270 от 7600 наборници) от районните си квоти за набиране на военнослужещи надлежно за първото тримесечие на 2023 година

Хромов също по този начин съобщи, че Москва основава „ различни “ частни военни компании (ЧВК), с цел да запълни тези пропуски, само че че тези ЧВК няма да бъдат толкоз мощни, колкото Групата „ Вагнер “ в близко бъдеще, което частично поддържа предходните прогнози на ISW.

Хромов означи, че Украйна и нейните съдружници не би трябвало да подценяват съветските благоприятни условия за генериране на сили в дълготраен проект за една продължителна война на безсилие. ISW и преди е предупреждавала, че Съединени американски щати и НАТО не би трябвало да подценяват съветските качества в дълготраен проект, защото Русия може да се регенерира, като употребява популацията си и отбранително-промишлената си база (ОППБ), с цел да заплашва Украйна и НАТО, в случай че съветският президент Владимир Путин реши да промени радикално разпределението на стратегическите запаси на Русия в дълготраен проект.

Така да вземем за пример съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи на 17 януари проектите си да образува 12 нови маневрени дивизии в границите на няколко години.

Украинските оценки удостоверяват дългогодишната оценка на ISW, че сега Русия не може да организира голям брой настъпателни интервенции по едно и също време.

Заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на украинския общоприет щаб бригаден военачалник Олексий Хромов съобщи на 13 април, че съветските сили са разгърнали неуточнени съветски сили от региона на интервенцията в Авдийвка, с цел да подсилят настъпателните интервенции към Бахмут, и че Русия е изгубила към 4000 души от „ Вагнер “ и стандартен личен състав в Бахмут от към 30 март насам.

Изявлението на Хромов поддържа дългогодишната оценка на ISW, че съветските военни сили – в настоящия си тип – не са в положение да организират широкомащабни, едновременни настъпателни акции по няколко посоки.

Съобщава се, че съветският президент Владимир Путин персонално е одобрил ареста на кореспондента на Wall Street Journal Еван Гершкович.

На 12 април организация Блумбърг заяви, че Путин персонално е одобрил ареста на Гершкович по обвиняване в шпионаж, преди съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) да арестува Гершкович в Екатеринбург, Свердловска област, на 30 март за събиране на информация, представляваща държавна загадка, за активността на дружество от съветския военнопромишлен комплекс.

Съобщението за персоналното присъединяване на Путин в ареста подсказва, че карцерът евентуално е бил ответна реакция на ареста на съветския жител Сергей Черкасов, осъществен от Съединени американски щати на 24 март по обвиняване в деяние като сътрудник на непозната мощ.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли Путин да е разпоредил ареста на Гершкович и съобщи, че съветските специфични служби независимо са взели решение за ареста на Гершкович.

Основни заключения

Високопоставен украински чиновник предизвести, че Русия може да се трансформира в сериозна опасност за Украйна в дълготраен проект, макар че сега има съществени проблеми с генерирането на сили. Кремъл към момента не е подхванал нужната метаморфоза на военните си старания, с цел да употребява дейно икономиите от мащаба в поддръжка на огромното съветско генериране на сили. Украинските оценки удостоверяват дългогодишната оценка на ISW, че сега Русия не може да организира голям брой настъпателни интервенции по едно и също време. Съобщава се, че съветският президент Владимир Путин персонално е одобрил ареста на кореспондента на „ Уолстрийт джърнъл “ Еван Гершкович. На 13 април съветската Федерална работа за държавна сигурност (ФСБ) разпознава лицата, за които се допуска, че са виновни за убийството на милиблогъра Максим Фомин (с псевдоним Владлен Татарски). Руските сили продължиха лимитираните сухопътни офанзиви по линията Сватово-Кремине. Руските сили продължиха да реализират триумфи в Бахмут и продължиха сухопътните офанзиви по линията Авдиевка – град Донецк. Руските сили не престават да укрепват и укрепват позициите си в Южна Украйна в подготовка за вероятно украинско контранастъпление. Финансистът на „ Вагнер груп “ Евгений Пригожин и неговите поддръжници не престават да враждуват с управляващите в Санкт Петербург и с рекламни компании, за които се твърди, че попречват напъните за набиране на личен състав на „ Вагнер груп “. Съобщава се, че Wagner Group образова украински деца да употребяват оръжие като част от Националното придвижване на кадетите на съветската млада войска (Юнармия) в окупирана Украйна.
Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР