Представете си, че сте руски агент в Европа. Как бихте

...
Представете си, че сте руски агент в Европа. Как бихте
Коментари Харесай

Антон Гореев – руския посланик в Словения е достоен пример на ГРУ

Представете си, че сте съветски сътрудник в Европа. Как бихте изглеждали, по какъв начин щяхте да сте облечени и какво държание щяхте да имате? Може да си представяте някой невъзмутим Щирлиц или различен известен воин, само че ще бъдете доста надалеч от истината. Причината е, че полковник Антон Гореев от ГРУ има доста друг взор към своята специалност. Последното му предопределение е да поеме поста на съветски консул в Словакия, където става прочут с много трагични произшествия.

През лятото на 2021 година Андрей кара дипломатическия си автомобил и блъска 51-годишна жена на паркинга пред магазин. Тя се озовава в болничното заведение с няколко пострадвания. И Андрей не е изпълнявал загадка задача, както може да се досетите, просто е бил пийнал. Полковникът отхвърля да даде алкохолна проба и напуща мястото на престъплението, когато изтрезнява, взема решение да се извини на фамилията на потърпевшата. За това нарушение, въпросният в никакъв случай не е осъден или глобен, не отхвърля да даде своя дипломатически имунитет и продължава своята работа.

След 6 месеца, Антон Гореев е изпъден с още дузина други съветски дипломати от Словакия. Какво тъкмо е правил в страната, никой не може да каже. Мнозина още помнят някои от неговите огромни завършения в Унгария, където преди този момент е бил консул в посолството. Неговото обичано занятие е да намира своите сътрудници и стартира да прокарва своята обичана остаряла агитация. Един от най-големите триумфи е, че прави паметник на Юри Гагарин с локален екстремист. Други забавни занимания са, че пази търговци на оръжие да не бъдат екстрадирани от Съединени американски щати и понякога прави събори на Нощните вълци.

Ето и някои други вълнуващи изцепки на този прочут и известен консул.

Антон Гореев се ражда в Саратовски район през 1983 година и към 2000 година отива в казарма и по-късно остава там. На 24 години към този момент е един от отрядните водачи. След това е назначен в радио-свързочния батальон на ГРУ. Между 2007 и 2013 година има сериозна дупка в биографията на сътрудника, тъй като не е записано нищо, в това число и трудов стаж. По негови думи, ГРУ избират най-хубавите претенденти за бъдещи дипломати и тези с боен опит ще се радват на по-сериозно внимание. Отрядът от електронното разузнаване има изключително преимущество в този миг и несъмнено може да се оправи с активността.

През 2013 година Гореев се демонстрира за първи път като посланик и консул в Унгария. В началото на неговото предопределение, той трябвало да се грижи за лобните места на руските бойци по време на Втората Световна война. Това е една от първите задания на съветските сътрудници, които би трябвало да задействат своята активност. Под дегизировката на труженик за руски монументи и друго военно завещание, Гореев обикаля другите гробища и маркира съветските офицери. От време на време обръща внимание и на изоставените гробове. Това постоянно е знак, че роднините на мъртвия също не са измежду живите. Това значи, че имената им могат да се употребяват за основаването на подправени документи, затова всички печелят.

По думите на множеството проверяващи публицисти, най-хубавите другари на ГРУ, това са известните радикали. Разходките към руските мемориали дават опция на Анатоли да откри своите хора, в това число болно десните представители и старите комунисти. В Унгария, една от страните, с която се опитва най-вече в Източния блок, мнозина помнят руското минало, още толкоз обаче не го одобряват с носталгията, с която някогашните партийни членове я виждат. Веднага щом се появят бранители и бранители на руски паметници, можете да бъдете сигурни, че те ще получат приятелско потупване по рамото и бързо ще бъдат приютени и даже хранени. Това е ролята на ГРУ сътрудниците, множеството просто би трябвало да си намерят тези заболели хора в Европа, които чакат завръщането на перестройката.

През 2015 година унгарските комунисти и представители на крайно-десни организации ще създадат един безспорен алианс, с цел да поведат и анти-Украинска конференция в Будапеща. Анатоли е измежду първите участници там. На конференцията на деятелите ще се прегледа Крим и основаването на Донецк и Луганск за национални републики. Логично е, че всички повтарят едни и същи опорки, както се случва и към този миг. Виктор Орбан няма проблеми с това. Активистите даже желаят да се обърне внимание на политиката на изток и да последва разграничаване от НАТО, Европейски Съюз и други, най-малко по техните думи, крайни фракции.

Гореев получава своето покачване и към този момент е благополучен и удовлетворен от обстоятелствата, че е съумял да се прояви и да завоюва доверието на своите началници. Малко по-късно провежда и среща на Нощните вълци в Унгария и избира гробището за съществена точка, пробвайте се да познаете за какво. Поставят се цветя на мемориала на руските бойци в Будапеща, а малко по-късно Владимир Путин идва, с цел да пререже лентата на един нов подобен.

След една година, полковникът още веднъж се появява на бял свят и този път е придружаван от различен про-кремълски обожател Лазло Торотскай. Те вършат гала за основаването на паметник на Юри Гагарин в село Асатолом. Унгарците считат Торотскай за ултра-радикал. Неговото придвижване „ 64-ти окръг “ е едно от най-жестоките в страната. Именно тази група излиза и се застъпва за ДНР, прави протест против компанията „ Рошен “ и някогашния украински президент Петро Порошенко. Те отхвърлят и други територии, че са част от Украйна, въпреки и исторически да са прекомерно надалеч от истината.

Торотский постоянно отхвърля, че е имал някакви връзки с полковника-руски посланик в организирането на митингите, правенето на паметници и други сходни.

През идната година (2016) ще се занимава със отбраната на оръжейните търговци. Някои от същите са тествани от управляващите покрай Будапеща. Задържан е съветският търговец Владимир Любишин Старши и неговият наследник – също Владимир. Международното следствие на Съединени американски щати показва, че двамата са част от мексикански нарко картел. Търговецът се е съгласил да даде остаряло руско оръжие на мексиканците, което е бракувано от унгарската войска, а в подмяна на това ще изиска кокаин за няколко милиона $.

Консулът няколко пъти посещава Любишин в пандиза и участва в съда, когато се води делото против него. Накрая ФСБ започва свое лично следствие, с цел да може да изиска екстрадицията на търговеца назад в Русия. Унгарското държавно управление ще го съобщи на Кремъл, с цел да може да се избегне екстрадиция в Съединени американски щати. В Русия, няма да повярвате, всички евентуални обвинявания са свалени.

През идващите години няма доста информация с какво се е занимавал консулът на Русия в Унгария. През 2022 година е бил изпратен в Словакия, където поддържал лист с упълномощени посланик в Словашкото Външно министерство. Такъв е бил направен още от 2020 година

Единственият му случай в общественото пространство е точно ПТП-то на паркинга. През 2022 година е изпъден и върнат назад в Русия.

Има причина за всичко това, в средата на март 2022 година словашкото разузнаване открива кръг от съветски сътрудници, които оперират под протекцията на Руското посолство в Братислава. Полицията завежда дело против Павел Буцка – член на словашкото Министерство на защитата. Той признава, че от 2013 година е предоставял информация на съветски сътрудници, оставял е SD карти с информация в тайници и е правил разнообразни срещи на изоставени местоположения.

При втората чистка в края на март, Словакия гони още 35 дипломата, намалявайки съветския състав с 50%. Словашкият министър на защитата Ярослав Наги ще съобщи, че в съветското посолство няма нито един посланик, който да не извършва функционалността и на шпионин. Интересното е, че полковникът има доста огромни шансове да е изпълнявал задания и на двата фронта – Унгария и Словакия. Подобни практики, най-малко по думите на Словашкото разузнаване, не са необичайност. Най-добрите сътрудници работят в 3 страни по едно и също време.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР