Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи

...
Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи
Коментари Харесай

Лесно можете да отворите бутилка вино, ако нямате тирбушон

Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи от миналата седмица са останали зад тила ви: мислите за работа най-сетне отлитат и вие сте дружно с вашата половинка. Решавате да извършите нощта сантиментална. Отивате до магазина, взимате бутилка вино и ненадейно разбирате, че нямате тирбушон. Не се тормозете, тъй като имаме точните препоръки за вас. За благополучие се оказва, че може да употребявате съвсем всичко на разположение, с цел да отворите бутилката.

1. Винт и плоски клещи.

Намерете винт и плоски клещи. Колкото по-голяма е главата на винта, толкоз по-добре. Вземете го и го поставете в тапата, тъй че да стърчи с близо 1,5 сантиметра над нея. Използвайте плоски клещи, с цел да издърпате винта дружно с тапата. Ако нямате клещи, може да употребявате керпеден.

2. Джобно ножче.

Може да премахнете тапата от бутилка вино благодарение на нормално джобно ножче. Острието би трябвало да бъде задоволително малко, с цел да се побере в гърлото на бутилката. Някои хора предлагат използването на джобно ножче с назъбено острие. Внимателно поставете ножа в тапата. Сега го раздвижете от ляво надясно. Внимателно издърпайте тапата нагоре, с цел да отворите бутилката. Забележка: Ако инцидентно сте сложили ножа в тапата под ъгъл, доста деликатно се пробвайте да притиснете бутилката към равна повърхнина, до момента в който се пробвате да издърпвате тапата. Гърлото на бутилката елементарно може да се разбие.

3. Тел и плоски клещи.

Нужно ви е парче стоманена тел (например от типа, който се употребява за изработката на закачалки за дрехи). Ако е належащо, я изправете. Използвайте клещи, с цел да огънете телта от ъгъл под 30 градуса. Внимателно прокарайте телта сред ръба на тапата и гърлото на бутилката, до момента в който куката мине под тапата. Ако желаете, може да поставите ръкавици, с цел да намалите триенето от телта с кожата на ръцете.

4. Кламер и химикал.

Вземете два кламера и една писалка. Разгънете кламерите, като оставите единствено U-образната форма в двата им края. Прокарайте единия кламер сред тапата и гърлото на стъклената бутилка. Когато доближи края на тапата, го завъртете, с цел да образувате захват, с който да я издърпате. Направете същото с другия кламер. Хванете двата края, които стърчат в горната част и ги усучете. След това прокарайте химикал или молив през дупчицата и деликатно издърпайте тапата.

5. Винт и държач за царевица.
Две секрети на дограмите, които монтажниците не ви споделят
Разкриваме ви две секрети на PVC дограмите, които сигурно ще ви бъдат от изгода при започване на зимния сезон.  Всички прозорци т...

Ако замените плоските клещи с държач на царевичен кочан и го употребявате в композиция с винт, може да получите нещо, сходно на Т-образен тирбушон. Винтът има функционалност на хоризонтална част от тапата и отвесна от държача. Запомнете, държачът на царевичния кочан би трябвало да бъде по-малък от главата на винта. Внимателно притиснете винта към тапата. Използвайте държача на царевичния кочан по този начин, че неговите два шипа да прихванат крепко главата на винта. Използвайте показалец и междинен пръст, с цел да издърпате държача на царевичния кочан. По този метод може да премахнете безвредно тапата от бутилката.

6. Нож и химикал.

Този способ включва побутване на тапата в бутилката. Промушете корка с нещо остро. Това ще докара до понижаване на налягането в бутилката, преди да избутате тапата. Поставете бутилката на пода или всяка друга твърда, постоянна или хоризонтална повърхнина. Притиснете корка надолу като употребявате химикал или различен предмет, който не е изострен и има подобаваща ширина спрямо тази на тапата.

7. Чук вид " кози крайник " и дребни пирони.

Внимателно забийте пироните в тапата, като ги подредите в една линия с малко пространство сред тях. Използвайте главата на чука като ефикасен лост. Издърпайте тапата от бутилката и... когато най-сетне я отворите...е време да си налеете чаша и да се отпуснете...

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР