Представете си, че имате една акула - епидемията, а областите

...
Представете си, че имате една акула - епидемията, а областите
Коментари Харесай

Математикът на НОЩ: Още не сме в устата на акулата

Представете си, че имате една акула - епидемията, а областите в страната са рибки. Кюстендил е най-близо до устата на акулата. Няма област, която да е вътре. Затова се споделя, че обстановката към момента е добра. Ген. Мутафчийски сподели, че до 3 седмици нещата ще се влошат. Едната мина. Третата седмица може да стане съществено.
Това съобщи пред bTV математикът от Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

Той съобщи, че една от главните аргументи за плавното повишаване в броя на случаите се дължи по-скоро на новия вариант, а не на връщането на децата в учебните заведения. Той уточни още, че до седмица ще се усети резултата от разхлабването на ограниченията поради двуседмичния инкубационен интервал.

" Има една граница от 1500 случая дневно, която не трябва да се трансферира. Около тази граница би трябвало да стартират да се вземат ограничения, с цел да не станат неприятни нещата. Какви ограничения ще се вземат зависи от медицинските началници в щаба ", изясни още Витанов.

Както е споделил поетът - последният напор към този момент е настал. Февруари-март е последният напор. Масовата имунизация следва, безапелационен беше още математикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР