Представен в началото на миналия месец, първият електрически автомобил на

...
Представен в началото на миналия месец, първият електрически автомобил на
Коментари Харесай

Luxeed S7 на Chery Automobile и Huawei излиза на пазара през ноември

Представен при започване на предишния месец, първият електромобил на Chery Automobile и Huawei Technologies – Luxeed. Моделът S7 на Luxeed се базира на платформата E0X.

„ Автомобилът ще направи премиерата си в края на ноември. Той ще е по-съвършен от Tesla Model S в голям брой аспекти “, разгласи на специфична гала, провела се през днешния ден, изпълнителния шеф на автомобилното звено към Huawei Ричард Юи Ченгдонг. Той не разяснява цената, на която ще бъде пуснат S7, както и съответни механически характерности на автомобила.

Според анализатори, коментиращи анонса на Huawei, Luxeed S7 ще се одобри доста добре от китайската междинна класа поради интеграцията на множеството високотехнологически решения, интегрирани в транспортното средство – системи за самостоятелно шофиране и асистирано паркиране, потреблението на гласови команди за ръководството и други

„ Chery се явяват авто продуктов колос и най-силният сътрудник до този миг на Huawei при интелигентните коли “, споделя Гао Шен за South China Morning Post (SCMP). „ Огромни са очакванията, които се разпореждат на Luxeed поради комбинацията сред софтуерното предимство на Huawei и индустриалната мощност на Chery “.

Самите Huawei към този момент няколко години работят интензивно по развиване на новаторски системи за коли. Преди две години да вземем за пример те показаха Huawei HI, състояща се от компютърна система, 4D радари, умна топлинна система и самостоятелна система за шофиране. Компанията доставя интензивно технологии за локални компании, като Acrfox и Avatar Technology – чипове за колите, Lidar датчици и технологии и така нататък През 2021, Huawei показаха и профилирания бранд Aito дружно с автомобилния производител Seres за основаването на първокласни коли, които се продават от магазините на Huawei в Китай. Очаква се през декември по линията на това съдействие двете компании да показват Aito M9 – първокласен, състезателен електромобил.

По разбор на UBS, Китай, които са най-големият снабдител на електрически коли в света, ще отбележат растеж от 55% през тази година до 8.8 милиона продадени коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР