Представата за бърз диетичен обяд асоциативно се свързва с идеята

...
Представата за бърз диетичен обяд асоциативно се свързва с идеята
Коментари Харесай

Идеи за бърз и диетичен обяд

Представата за бърз диетичен обяд асоциативно се свързва с концепцията за стройна фигура и това е сериозен претекст за търсене на такива готварски предписания, които не изискват заседяване в кухнята и в това време са потребни.

Диетичната храна в това време може да бъде вкусна и питателна, както и много бюджетна. Ето няколко хрумвания в тази посока.

Смути от зеленчуци

Това е добър метод да се отстранен колкото може повече калории от храната, само че тялото да получи нужните витамини и други скъпи хранителни субстанции. Тези шейкове могат да се употребяват както заран като закуска, по този начин и за вечеря и са диетична и здравословна композиция.

Тези зеленчукови смутита могат да бъдат направени от разнообразни зеленчуци в разнообразни желани комбинации.

Един образец за бърз обяд е смути или салата от броколи, кълнове и кисело мляко.

Броколите, нарязани на ситно, би трябвало да се попарят с гореща вода. После се изплакват и слагат в купа, дружно с кълновете и киселото мляко.

Не се изисква готвене, става за 10 минути.

Печена сьомга и зеленчуци

 Печената сьомга е концепция за бърз и диетичен обяд

Рибата и морските блага са лека и потребна храна, по тази причина постоянно участват в здравословните диети. Сьомгата е отлична риба, съдържаща омега-3 и омега-6 мастни киселини, витамини от група В, Д и други. Печена на скара е напълно здравословно меню.

Рибата се подготвя елементарно, защото подправките са сол, черен пипер и билки по избор, като розмаринът е за предпочитане, както и няколко капки лимонен сок.

Зеленчуци по желание като домат, броколи, зелена чушка и чесън се режат на половина и се пекат дружно с рибата на скара.

Рататуй

Световно известната зеленчукова френска яхния е апетитен и здравословен обяд, готви се бързо и по тази причина се предлага за диетичен обяд.

Нужни са патладжани, тиквички, чушки, лук, чесън и домати, всички нарязани на кубчета, като патладжаните би трябвало да се оставят, с цел да пуснат водата си. Всички зеленчуци, без доматите и чесъна, се поставят в тиган със загрят зехтин и се пържат. След като леко са запържени, се прибавят доматите и чесъна и се прибавят подправки. Общото време за подготвяне е половин час.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР