Представата, че футболът е типично мъжка игра, вече се променя.

...
Представата, че футболът е типично мъжка игра, вече се променя.
Коментари Харесай

Бургаски момичета показват, че футболът не е само мъжка игра

Представата, че футболът е типично мъжка игра, към този момент се трансформира. Все повече девойки избират да практикуват този спорт, който се радва на най-вече фенове в целия свят.

Тази седмица Бургас ще бъде хазаин на футболен шампионат за девойки, който ще се организира под мотото " Вкарай гол на експанзията ". Състезанието се провежда от Община Бургас, Женски футболен клуб " Бургас ", локалното посланичество на БФС и Асоциация " Деметра ".

Турнирът ще се организира на три стадия:

- 20.10.2017г. Футболен шампионат за девойки от 2-4 кл., 5-7 кл.,8-10 кл.

- 17.11.2017г. Футболен шампионат за девойки от 2-4 кл., 5-7кл., 8-10кл.

- 15.12.2017г. Футболен шампионат за девойки от 2-4 кл., 5-7кл., 8-10кл.

Срещите ще се играят на Спортен център " Славейков " от 10:00 ч. на съответните дати. За участниците са обезпечени грамоти и купи. Училищата, които се показват със свои тимове в конкуренцията, ще получат футболни топки. Предвидени са и самостоятелни награди за най-хубавите състезателки - раници с името на шампионата " Вкарай гол на експанзията ".

За идната 2017/2018 образователна година е основана организация за осъществяване на училищен шампионати по футбол за девойки в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Варна, Плевен и Перник във възрастовите групи 2-4 клас, 5-7 клас и 8-10 клас.

Те са част от политиката на организациите за предварителна защита на насилието, експанзията и речта на омразата измежду младежите. Спортните начинания са метод за обосноваване на девойките и девойките за насърчаване на физическата им интензивност. Спортът, и в частност футболът, е един от методите за предварителна защита на нападателните прояви, оказва помощ за образуване на качества като екипност, взаимност, недискриминационно отношение и основаване на действителни другарства. Кампанията е национална и ползата към нея е доста огромен в цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР