Предсрочните парламентарни избори в Италия ще се проведат на 25

...
Предсрочните парламентарни избори в Италия ще се проведат на 25
Коментари Харесай

Предсрочните парламентарни избори в Италия ще бъдат на 25 септември


Предсрочните парламентарни избори в Италия ще се проведат на 25 септември, стана ясно откакто президентът на страната разпусна Народното събрание поради разпадането на необятната коалиция, която поддържаше държавното управление на националното единение, отпред с Марио Драги.

В Народното събрание няма предпоставки за основаване на нов кабинет след случилото се в Сената през вчерашния ден: " Пет звезди " не гласоподаваха, " Лига ” и " Форца Италия " също, като сложиха условия за вота на доверие. 

Президентът на Италия Серджо Матарела показа през днешния ден решението си да разпусне Народното събрание, като изясни, че липсват вероятности за болшинство след политическата обстановка в Сената през вчерашния ден.

Той посочи, че едно такова решение е постоянно последно, само че в тази ситуация без различен излаз.

Матарела уточни, че държавното управление в оставка има нужните средства за работа по настоящите каузи.

Обърна внимание на другите спешни обстановки като енергийната, инфлацията, пандемията, спора в Украйна и други, и категорично се обърна към политическите партии да не злоупотребяват с тях в предизборната си акция, а да създадат по този начин, че да имат градивен принос в полза на страната.

Мандатът на сегашния парламент стартира през март 2018 година и трябваше да завърши следващата година. Изборите тогава завоюва " Пет звезди ", добавя БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР