Предсрочните парламентарни избори реално ще бъдат избори за местна власт,

...
Предсрочните парламентарни избори реално ще бъдат избори за местна власт,
Коментари Харесай

Даниел Панов: При липсата на редовно правителство местната власт движи държавата

Предсрочните парламентарни избори действително ще бъдат избори за локална власт, сподели ръководителят на Националното съдружие на общините Даниел Панов.

Той добави, че в нестбилната политическа обстановка и при неналичието на постоянно държавно управление, локалната власт е тази, която движи страната, по тази причина е належащо общините да получат повече самостоятелност. Панов очерта целите пред местнитe управляващи и обърна изключително внимание на рисковете, които крие Зелената договорка.

Очертава се комплицирана година за локалната власт, която би трябвало да провежда следващи предварителни и може би не последни за годината парламентарни избори, а през октомври и локални, казаДаниел Панов.

Той разяснява още, че не би трябвало да се позволява готвените промени в Плана за възобновяване и резистентност да забавят заплащанията по общински планове.

Пред общините има още няколко съществени целта, измежду които децентрализацията от централната власт и повече самостоятелност, както и усилване на процеса по цифровизация.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР