Предсказването на бъдещето винаги е вълнувало хората още от древни

...
Предсказването на бъдещето винаги е вълнувало хората още от древни
Коментари Харесай

Предсказания за бъдещето, които се сбъднаха

Предсказването на бъдещето постоянно е вълнувало хората още от антични времена. Някои от предсказанията в действителност са се сбъднали. Вижте какво е планувал журналистът Джон Уоткинс преди повече от 100 години:

През 1900 година Джон Уоткинс , който работил в списание Saturday Evening Post, написал развлекателна публикация, озаглавена „ Какво може да се случи в идващите 100 години “. Тя започвала с думите „ Тези предсказания ще ви се сторят странни, съвсем невъзможни “.
 predictions Thinkstock/Getty Images
Тази остаряла публикация била открита от редактора в историческия отдел на Saturday Evening Post  Джеф Нилсон . Той бил изумен от това, че доста от предсказанията на Уоткинс са се сбъднали.

Цифровата цветна снимка

„ Хората ще изпращат фотоси на всевъзможни дистанции. Ако след 100 години в Китай има стълкновение, фотосите от най-ярките моменти ще бъдат оповестени във вестниците единствено след час “, написа Уоткинс. Той, несъмнено, не е употребявал терминът цифрова снимка. По това време самата снимка към момента е била считана за знамение.

Мобилни телефони

„ Безжични телефони и безжичен телеграф ще обгръщат целия свят. Мъж, намиращ се в центъра на Атлантическия океан, ще може във всеки един миг да поговори с жена си, която си почива в спалнята в Чикаго “, написа журналистът.

По времето на Уоткинс интернационална телефонна линия с такава дължина не е съществувала. А за мобилна връзка никой даже не е и мечтал.

Полуфабрикати

„ Готови за приложимост храни ще се доставят от огромни магазини, сходни на днешните бакалии “.
Уоткинс обаче предполагал, че съдовете, в които се намира храната, ще се връщат назад в магазина за повторна приложимост.

Журналистът предсказал още появяването на свръхскоростните влакове, телевизионните излъчвания в ефир и други

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР