Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски категорично отказва да използва името

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски категорично отказва да използва името
Коментари Харесай

Никога няма да нарека Македония Северна, запъна се Мицкоски

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изрично отхвърля да употребява името " Северна Македония ", макар че признава Преспанския контракт като " действителност, която не може да бъде пренебрегната ". Това стана ясно от негово изявление пред най-голямата частна македонска телевизия Sitel, съобщи Greekcitytimes.com.

" Не можете да очаквате от мен да дублирам наименованието като Зоран Заев. Никога няма да го направя ", съобщи Мицкоски.

" Преспанският контракт обаче носи една характерна действителност в Македония - ние сме част от Народното събрание и от тази действителност. Не можем да я пренебрегваме, да сме лицемери и да твърдим, че я няма ", добави той.

Мицкоски разгласи още, че в понеделник ще внесе избор на съмнение против държавното управление на Зоран Заев и че има поддръжката на 61 депутата в 120-местния парламент.

Слабите резултати на ръководещите от Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) на неотдавнашните локални избори в Северна Македония провокираха политически разтърсвания в страната, откакто министър-председателят Зоран Заев разгласи, че ще напусне поста си. Към момента обаче към момента не е подал оставката си публично. Очаква се да го направи през тази седмица.

Представянето на социалдемократите на локалните избори, на които те завоюваха единствено 18 кметски поста от общо 81, може да се смята за проваляне на политиката на разширение на Европейски Съюз.

На 31 октомври, след втория тур на локалния избор, Заев съобщи, че подава оставка и като водач на СДСМ, което повдига въпроса дали неговият правоприемник ще успее да консолидира партията след изборното проваляне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР