Председателят на ВКС Лозан Панов иска да махне заместника си

...
Председателят на ВКС Лозан Панов иска да махне заместника си
Коментари Харесай

Лозан Панов иска да се отърве от заместника си Красимир Влахов

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов желае да махне заместника си Красимир Влахов. Спешно привикване на Общото заседание на съдиите от Върховния касационен съд (ВКС) е изискал през днешния ден Панов. На него " арбитър №1 " възнамерявал да изиска поддръжка за освобождението на един от заместниците си – ръководителят на Гражданската гилдия на Върховен касационен съд арбитър Красимир Влахов, оповестява " Правен свят ".  При встъпването му в служба при започване на 2015 година, Панов заварва Красимир Влахов като заместник-председател на Върховен касационен съд. На тази позиция Влахов е определен още на 5 април 2012 година от Висшия правосъден съвет.

Съдия Влахов е номиниран за поста от тогавашния ръководител на Върховния съд Лазар Груев. Непосредствено след гласуването на Висш съдебен съвет, с позиция против избирането му се афишира Съюзът на съдиите в България.

Бил е учител по гражданско право в ЮФ на СУ " Св. Климент Охридски ", преподавател в Центъра за образование на юристи. Съавтор е на книгата " Вещно право-практически проблеми ", създател е на " Актуални проблеми на новия Граждански процесуален кодекс ", както и на голям брой публикации в профилирани правни списания.

Владее британски и съветски език.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР